A nap, amikor Debrecen behódolt a szabadköltészetnek

A DebreSlam Krú Kelet-Magyarország legnagyobb volumenű slam poetry versenyének döntőjét rendezte meg április végén Debrecenben. Azóta sem beszél másról a város, a Zsibin, a 2-es villamoson, Tócóskertben a fagyisnál, mint az egyre nagyobbra duzzadó helyi slammerközösségről.

Az esten két produkcióval is fellépett a tavaly és 2018-ban is Team Slam OB döntős KOMÄDIASH.

Dsc0255
Komädiash / Fotó: A Debreslam Hivatalos Facebook-Oldala

Az összművészeti jellegű eseményen Marczin I. Bence képzőművész egy helyspecifikus installációját lehetett látni közvetlenül a fellépők mögött, illetve a környezettudatosság jegyében a szervezők arra kérték a vendégeket, hogy hozzanak magukkal otthonról valamiféle személyes „kacatot”, amivel feldíszíthetik a színpad környékét.

Dsc0218
Somogyi Tibor, A Ii. Helyezett A Színpadon / Fotó: A Debreslam Hivatalos Facebook-Oldala

Az eklektika szellemiségében, a jövő tematikájra építkező est dobogójára harmadik helyen Szabó-Thalmeiner Dóra, második helyezéssel pedig Somogyi Tibor állhatott. 

Dsc0101
Szabó-Thalmeiner Dóra, A Iii. Helyezett / Fotó: A Debreslam Hivatalos Facebook-Oldala

A legjobb szövegnek Szernov Zoltánét kiáltották ki – reméljük, hogy hamarosan láthatjuk, hallhatjuk majd a díjazottakat a DebreSlam Youtube-csatornáján.

Dsc0273
Szernov Zoltán (Középen), A Győztes / Fotó: A Debreslam Hivatalos Facebook-Oldala

Addig is álljon itt a Zoli tavalyi slammeléséről készült videó:

Szernov Zoltán – Kulisszák I. Slam Poetry Est

2017. március 7-én került megrendezésre a DE-BTK HÖK által a Kulisszák I. előadássorozat, ennek keretében a DebreSlam slam poetry estje.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból