Debrecen

A nap, amikor Debrecen behódolt a szabadköltészetnek

A DebreSlam Krú Kelet-Magyarország legnagyobb volumenű slam poetry versenyének döntőjét rendezte meg április végén Debrecenben. Azóta sem beszél másról a város, a Zsibin, a 2-es villamoson, Tócóskertben a fagyisnál, mint az egyre nagyobbra duzzadó helyi slammerközösségről.

Új vezető kurátor a Modemben

Május 23-án, hétfőn mutatta be a debreceni Modem új vezetőkurátorát, Kónya Ábelt Papp László polgármester és Angi János, a Déri Múzeum igazgatója. Az ünnepélyes sajtótájékoztatóra a Modem előterében került sor.

Kortárs művész, élő művész

Február utolsó hétvégéjén a művészet fontosságára és hanyatlására hívták fel a figyelmet a vendégelőadók a Debreceni Egyetemen tartalmas előadások és workshopok keretében, amelyet a független képzőművészeti tanszék és az egyetem közösen összefogva rendezett meg. 

2k16.3 kortárs képzőművészeti kurzus

Debreceniek, figyelem! A független képzőművészeti tanszék a 2013-14 tanév őszi félévétől az ország számos felsőoktatási intézményében van jelen ingyenes kortárs képzőművészeti kurzusokkal, különböző képzési területeken.

Flexible Juice: Lo-fi és pszichedélia a Felezőben

A magyar lo-fi szcéna egyik meghatározó és kiemelkedő zenekara, a Flexible Juice ugyan 2015-ben ünnepelte a fennállásuk 5. évét, ám inkább 2016-ban teszi ezt meg egy nagyszabásúnak mondható koncerttel a BanZaj-sorozat keretén belül – ez lesz a rendezvény harmadik állomása. A Hajlékony gyümölcslé mellett a Köszi Vitya nevű budapesti banda is fellép a Felező Klubban. Ugye, te is ott leszel?

Bérczesi Robi: Nincs világmegfejtés, egyszerűség van

Már több mint egy éve annak, hogy a korábban több szünetet is megélt Hiperkarma ismét aktívan koncertezik, hiszen a zenekar frontembere, Bérczesi Robi újból, s reméljük, végleg háta mögött hagyta a kábítószert. A novemberben lévő debreceni koncerten csíptük el Robit, ahol többek között beszélt a városhoz való viszonyáról, a készülő új albumról,  újévi fogadalmakról és arról, mit csinálna másképp.