A Paddy and the Rats trónfosztója a Jolly Jackers?

Hazánkban a legismertebb ír folk, pub rock ‘n roll műfaj képviselője a Paddy and the Rats. Azonban a Jolly Jackers zenekarnak köszönhetően egy újabb üde színfolt került a magyar zenei szcénába.

A Dancing shoes új videóklipjükkel pedig ezt be is bizonyítják.

https://www.youtube.com/watch?v=pbFvGJY6rOo

Mindössze 2013-tól startolt el a Jolly Jackers, de már negyedik lemezüknél tartanak. Áprilisban jelent meg az Out of the blue, amiről az első videóklip a Dancing Shoes. A klip anyaga a banda tavaszi európai turnéjának dokumentációja, amiről a zenekar így nyilatkozik:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minden várakozásunkat felülmúlta a turné: négy országban tizenegy koncertet adtunk, a pár száz fős klubtól a több ezres fesztiválokig. Mindenhová várnak minket vissza, és új kapcsolatokra, lehetőségekre is szert tettünk.[/perfectpullquote]

„Pihenés helyett viszont nekifutunk a nyárnak, aminek a nagy részét ugyancsak külföldön töltjük. Osztrák, német, svájci, lengyel és francia meghívásoknak teszünk eleget. Itthon legközelebb a Dudik fesztiválon és a Rockmaratonon lépünk fel” – mondta Márk, a zenekar gitárosa.

Nem csak zenéjükkel üde színfolt, de a hegedűn, fuvolán játszó Rea személye is. Ha már összevetettük a Paddy and the Rats-cel, a különbséget a női tagok is jelentik.

33403322 806890499506800 7615284844704038912 O
Noémi Hegedül A Jolly Jackers Koncertjén, Az A38 Hajón / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

Noémi mellett Rea is emeli a női kvótát, aki fuvolán és a vokálban is kiveszi a részét.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból