A párhuzamos univerzumok találkozási pontján: Idén kétszeres erőbedobással készül az UbikEklektik

Tavaly elmaradt, idén végre megrendezésre kerül a III. UbikEklektik Összművészeti Fesztivál, amely a párhuzamos univerzumok találkozási pontjaként  a Zsámbéki Színházi Bázison kap helyet. A szervezők kétszeres erővel vetették bele magukat, hogy átadják a látogatóknak, mi is az igazi Ubikeklektik. Az Ubikverzum, a sokszínű zenei kínálat mellett a fesztivál középpontjába emeli a színházat és előadó-művészetet.

A kulturális fesztiváltalálkozó során Budapest leginnovatívabb alkotócsapatai állnak össze, hogy egymást és a másik művészetét megismerjék, és a 3-4 nap alatt közösen alkossanak.

Cél, hogy a fesztivál ideje alatt hozzanak létre új művészeti projekteket, különleges, kreatív, inspiratív közeget teremtve. Az UbikEklektik szervező csapata, az elektronikus zenét kínáló Deepfields-, és a tribal technót az etnóval és világzenével vegyítő TakaTuka-törzs mellett most új törzseket von be. A MOMEZaj-okat szervező Fríz-, és az újonnan, nagy sikerrel debütáló, a főként szabadzenét és kísérleti művészeteket képviselő Azure-fesztivál szervezőcsapatával, a Vuurral mutatkozik be.

Ubikeklektik
Ubikeklektik Összművészeti Fesztivál / Fotó: Bácsfai Gábor

Ízelítő a fellépőkből

Deepfields

Az egyik alapító törzs, a levegő szárnyán fáradhatatlanul zakatoló civilizáció. Állandó rezidensei az Ubikoknak, hajnalig hullámzó, légies deeptechno-downtempo bulijaikról és világok zajlását mintázó vizuáljaikról híresek. Mitológiájuk központi szereplője szent növényük, a holupán, a folyton mozgó és helyváltoztató virág.

TakaTuka

A föld fiai, világvándorok, mégis nekik a legszélesebb a mosolyuk, ha otthont kell adni az alkotásnak. Van egy szigetük, ahol egy saját fesztiváljuk is, no, meg ők csinálják a Hintalovat; évszázadok tapasztalata csibészkedik hunyorgó szemükben. Faliszőnyeg- és függőágyerdőkbe csábítanak évről évre, boldogan hirdetve a vendégszeretet kultúráját.

AZURE

A Kék Ló alkotó- és szervezőcsapata, a szabadzene és a freejazz nagykövetei. Idéntől saját fesztiváljukon hirdetik a kockázatos gondolkodás és a biztonságos káosz elképzelését. A tavalyi hidegkúti házibuli után most saját színpaddal jelentkeznek.

FRÍZ

Egykori és jelenlegi MOME-hallgatók őrült bulijai és a zebegényi hajnalok után idén a nappali programokat szervezi a FRÍZ népe. Zajzenétől a táncművészeteken át a viccpunkig sokféle párhuzamos valóság keveredik a törzsükben.

+1: az Ubiko

A négy törzs egyesülésének metszőpontja, vagyis maga az együttállás! – élő nagyzenekari koncertek helyszíne, ahol többek mellett fellép Ferenczi György és a Rackajam, a Parnograszt és a Bohemian Betyars. A fesztivál az együttállás pillanatát kísérő záróceremóniával, az együttállás létrejöttének rögzítésével és az azt követő ünnepéllyel zárul.

Részletes program: ITT

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. augusztus 30-tól szeptember 2-ig

Helyszín: 2072 Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis

Jegyár: Early bird: 10.500 HUF; Bird: 12.500 HUF; Late bird: 14.500 HUF; On the door: 16.500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból