Követem Közélet A Pussy Riot tagjának sikerült elmenekülnie Oroszországból

A Pussy Riot tagjának sikerült elmenekülnie Oroszországból

Promóció

Masha (Maria) Alyokhina a Pussy Riot zenekarból kijátszotta a vele szemben elrendelt utazási tilalmat, és sikerült elmenekülnie Oroszországból. Alyokhina így részt tud venni az edinburgh-i Fringe Fesztiválon, ahol könyvét, a Riot Days-t promótálja egy show keretében.

Promóció
- Advertisement -

Mashának 1000 km-t kellett vezetnie Fehéroroszországon keresztül Litvániába, ahonnan az Egyesült Királyságba utazott, hogy ott lehessen a Fringe Fesztiválon

𝖕𝖚𝖘𝖘𝖞 𝖗𝖎𝖔𝖙 on Twitter

Despite the official ban to leave Russia, Masha Alyokhina has found a way to escape, and she is flying to Edinburgh right now! Our residency with Riot Days Show at the Edinburgh Fringe begins on 10th! Until 19th daily! On stage at 8:45-9:30. Tickets: https://t.co/eEGoTXe7fM

A Pussy Riot, Putyin-ellenes demonstrációiról ismert aktivista és punkzenekar tagját, Alyokhinát szerdán orosz határőrök tartóztatták fel a moszkvai Domodedovo reptéren. Azt mondták neki, nem hagyhatja el az országot egy korábbi akciója miatt. Masha ugyanis megtagadta a közmunkát, amit az Oroszország hatalmas Szövetségi Biztonsági Szolgálata elleni tüntetés miatt róttak ki rá.

A Pussy Riot alapítója, Maria nem akarta, hogy bebörtönözzék és elhallgattassák. Teljes mértékben eltökélt volt arra, hogy előadja a műsort és itt legyen személyesen, hogy csatlakozzon a banda tagjaihoz és megossza történetét  

– áll az együttes nyilatkozatában.

A Pussy Riot 3 tagját nemrég letartóztatták és elzárták a futball világbajnokságon rendezett akciójuk miatt, amelynek keretében a döntő közben berohantak a focipályára. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy Oroszországban semmibe veszik az emberi jogokat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3