A görögdinnye a nyár legjobb része és nincs nagyobb öröm, mint kifogni egy finom édeset belőle.

Ki ne szeretné a dinnyét? A legtöbben rajonganak ezért a finom, frissítő gyümölcsért. De ha nem vagyunk tapasztalt termesztők, az édes, lédús, finom dinnye kiválasztása gyakorlatilag olyan, mint a zsákbamacska

Nem kell azonban így lennie, hiszen van néhány trükk, amivel könnyedén rátalálhatsz a legfinomabb dinnyére anélkül is, hogy belevágnál.

Keresd a foltot

Tokeletes Gorogdinnyet 1

A dinnyén ott található egy nagy folt, ahol érése során a talajjal érintkezett. Ez a folt az érett dinnyén vagy világos vagy sötét sárga, de nem fehér.

Nézd a vonalakat

Tokeletes Gorogdinnyet 2

A hálószerűen futó vonalak a dinnyén azt mutatják, hogy a méhek szorgosan látogatták a növény virágát. Minél többször porozták be, annál édesebb a gyümölcs.

“Fiú” és “lány” dinnyék

Tokeletes Gorogdinnyet 3

Sokan nem tudják, de a termesztők nemük szerint is megkülönböztetik a dinnyéket. A “fiú” dinnyék nagyobbak, formájuk hosszúkás, ízük pedig vizes. A “lányok” viszont gömbölyűek és nagyon édesek.

Figyelj a méretre

Tokeletes Gorogdinnyet 4

Sem a legnagyobb, sem a legkisebb dinnyét választani nem szerencsés. Jobban jársz egy átlagos méretűvel. De akár kicsi, akár nagy, a fontos, hogy nehéz legyen!

Figyeld a szárát

Tokeletes Gorogdinnyet 5

Ha a szára már el van száradva, az mutatja, hogy a dinnye érett. Ha még zöld, akkor túl korán szedték le.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.