Egy japán atomerőműben történt baleset az egyik dolgozót a valaha elszenvedett legmagasabb szintű sugárzásnak tette ki. Ezután az orvosok akarata ellenére közel három hónapig életben tartották.

Hisashi Ouchi segített egy kollégájának uránt önteni a tokaimurai atomerőmű kádjába, miután 1999-ben megkérték, hogy próbálja meg felgyorsítani a folyamatot a költségek csökkentése érdekében. A folyamatot általában hidraulikus szivattyúval végzik, de a szobában tartózkodó három férfinek puszta kézzel kellett megtenniük, ezzel általában végzetes sugárzásnak lettek kitéve, írja a DailyStar.

Ouchi, aki hármuk közül a legmagasabb szintű sugármérgezést kapta, szinte azonnal fájdalmakkal kezdett küzdeni, és alig kapott levegőt. Hevesen hányva érkezett a kórházba, és elvesztette az eszméletét, miközben az orvos döbbenten konstatálta, hogy szinte már nincs fehérvérsejtje. A sugárégések az egész testét beborították, szemeiből vér folyt. Ekkortól kezdődött a harmincöt éves Ouchi gyötrelme, az orvosok hatékonyan kísérleteztek, hogy akarata ellenére életben tartsák.
Megállapították, hogy Ouchi 17 Sievert sugárzást nyelt el, ekkora mennyiséget soha korábban és azóta sem mértek emberben. Még a csernobili segítők is, akik közül sokan meghaltak, mindössze 0,25 Sievertnek voltak kitéve. Miután kórházba került, az orvosok azon dolgoztak, hogy vérátömlesztéssel és őssejtgraftokkal életben tartsák. A műtétek orvosi sikerrel jártak, és életben tartották, de Ouchi számára ez kínzás volt.
A kórházban töltött 59. napján Ouchi háromszor szívmegállást szenvedett, de az orvosok minden alkalommal újraélesztették őt családja kérésére. 83 napos kimondhatatlan gyötrelem után Ouchi teste kimerült, és több szervi elégtelenségben meghalt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet