Egy ablak akkor teljes, akkor esztétikus, ha kívül és belül is ablakpárkánnyal van ellátva, illetve árnyékolóról és esetleg rovarvédelemről is gondoskodtunk. A párkányok nemcsak szerkezetileg, hanem esztétikailag is részei a nyílászáróknak, éppen ezért szánjunk a kialakításukra megfelelő időt és pénzt.
A könyöklők kevésbé jelentenek védelmi szerkezeti elemet, szemben a külső párkányokkal, a belső párkányok meghatározó elemei lehetnek az enteriőröknek kialakításuk és stílusuk révén. Ma már számtalan kreatív ötletet találni a lakberendezéssel foglalkozó és a képmegosztó oldalakon, amelyek legtöbbje akár házilag is kivitelezhető.

Az ablakpárkányok szerepe

A nyílászáró szerkezetek összetett felépítésűek, legfőbb részei a tok- és a szárnyszerkezetek, továbbá a belső és külső párkányok. Az Ablak Outlet minőségi műanyag párkányokat kínál a helyiségekbe, valamint ellenálló és stílusos alumínium párkányokat a külső felület védelmére.

A párkányok szerepe komplex, hiszen az esztétikát és a kényelmet éppúgy szolgálják, illetve még annál is többet nyújtanak. A külső párkányok nélkülözhetetlenek, ugyanis a falat és a kávát védik a beázástól, védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai, a csapadék ellen, továbbá elvezetik az ablakról lecsurgó párát, esővizet.

A belső párkányok inkább esztétikai szerepet töltenek be, takarják az ablakszerkezet és a fal találkozását, valamint könnyű takaríthatóságot biztosítanak.

Modern ablakok és könyöklők

Az ablakok, illetve a nyílászárók alapvetően természetes szellőzést és megvilágítást biztosítanak az épületek helyiségeinek, bár az energiahatékony automata szellőztető rendszerek, a passzívházak terjedésével a légáramlás biztosítása már nem a feladatuk, így sok esetben fix ablakok kerülnek telepítésre.

A modern, jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkező fa, műanyag vagy alumínium ablakok már nem húznak, nem hideg felületűek, mint a hagyományos fa nyílászárók, így lehetőséget adnak az ablak közelében új funkciók elhelyezésére.

A kényelem, a pihenés funkciója új könyöklő megoldásokat teremtett, amelyek révén a belső párkány már nemcsak díszítőelem, hanem használható felület is.

Mire használható egy belső ablakpárkány?

A lakásbelső stílusához igazítva számtalan új funkciót adhatunk a könyöklőknek, és akár mi magunk is elkészíthetjük ezeket.
  • Hangulatos helyet, kuckót teremthetünk olvasáshoz, hiszen az ablakban mindig világosabb van, mint a helyiség más helyein.
  • Megfelelő megerősítéssel, kivitelben akár az étkezőgarnitúrához is szolgálhat ülőhelyként.
  • Polcként használhatjuk könyvek, dísztárgyak, növények tárolására.
  • Tárolót építhetünk a könyöklő beépítésével, akár fiókokkal is.
  • Konyhai könyöklőkön saját mini fűszerkertet rendezhetünk be.
  • Kiszélesítve, asztallá bővítve munkahely lehet egy laptop számára.
A belső párkány meghatározó eleme lehet a belső térnek, így az anyagok, a színek, a méretek tekintetében teret adhatunk kretivitásunknak, kiemelhetjük vagy elrejthetjük.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.