Egy ablak akkor teljes, akkor esztétikus, ha kívül és belül is ablakpárkánnyal van ellátva, illetve árnyékolóról és esetleg rovarvédelemről is gondoskodtunk. A párkányok nemcsak szerkezetileg, hanem esztétikailag is részei a nyílászáróknak, éppen ezért szánjunk a kialakításukra megfelelő időt és pénzt.
A könyöklők kevésbé jelentenek védelmi szerkezeti elemet, szemben a külső párkányokkal, a belső párkányok meghatározó elemei lehetnek az enteriőröknek kialakításuk és stílusuk révén. Ma már számtalan kreatív ötletet találni a lakberendezéssel foglalkozó és a képmegosztó oldalakon, amelyek legtöbbje akár házilag is kivitelezhető.

Az ablakpárkányok szerepe

A nyílászáró szerkezetek összetett felépítésűek, legfőbb részei a tok- és a szárnyszerkezetek, továbbá a belső és külső párkányok. Az Ablak Outlet minőségi műanyag párkányokat kínál a helyiségekbe, valamint ellenálló és stílusos alumínium párkányokat a külső felület védelmére.

A párkányok szerepe komplex, hiszen az esztétikát és a kényelmet éppúgy szolgálják, illetve még annál is többet nyújtanak. A külső párkányok nélkülözhetetlenek, ugyanis a falat és a kávát védik a beázástól, védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai, a csapadék ellen, továbbá elvezetik az ablakról lecsurgó párát, esővizet.

A belső párkányok inkább esztétikai szerepet töltenek be, takarják az ablakszerkezet és a fal találkozását, valamint könnyű takaríthatóságot biztosítanak.

Modern ablakok és könyöklők

Az ablakok, illetve a nyílászárók alapvetően természetes szellőzést és megvilágítást biztosítanak az épületek helyiségeinek, bár az energiahatékony automata szellőztető rendszerek, a passzívházak terjedésével a légáramlás biztosítása már nem a feladatuk, így sok esetben fix ablakok kerülnek telepítésre.

A modern, jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkező fa, műanyag vagy alumínium ablakok már nem húznak, nem hideg felületűek, mint a hagyományos fa nyílászárók, így lehetőséget adnak az ablak közelében új funkciók elhelyezésére.

A kényelem, a pihenés funkciója új könyöklő megoldásokat teremtett, amelyek révén a belső párkány már nemcsak díszítőelem, hanem használható felület is.

Mire használható egy belső ablakpárkány?

A lakásbelső stílusához igazítva számtalan új funkciót adhatunk a könyöklőknek, és akár mi magunk is elkészíthetjük ezeket.
  • Hangulatos helyet, kuckót teremthetünk olvasáshoz, hiszen az ablakban mindig világosabb van, mint a helyiség más helyein.
  • Megfelelő megerősítéssel, kivitelben akár az étkezőgarnitúrához is szolgálhat ülőhelyként.
  • Polcként használhatjuk könyvek, dísztárgyak, növények tárolására.
  • Tárolót építhetünk a könyöklő beépítésével, akár fiókokkal is.
  • Konyhai könyöklőkön saját mini fűszerkertet rendezhetünk be.
  • Kiszélesítve, asztallá bővítve munkahely lehet egy laptop számára.
A belső párkány meghatározó eleme lehet a belső térnek, így az anyagok, a színek, a méretek tekintetében teret adhatunk kretivitásunknak, kiemelhetjük vagy elrejthetjük.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.