Adele 30 című albuma lett 2021 leggyorsabban eladott albuma

Nem csak a kritikusok imádják az új albumát, de a rajongók is.

Eladásokat tekintve Adele 30 albuma kimagaslik a mezőnyből

Adele ismét rekordot döntött a slágerlistákon, mivel legújabb, 30 című albuma 2021 leggyorsabban eladott albuma címet kapta mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban. 

A Billboard által közölt MRC adatai szerint a brit énekesnő november 19-én megjelent negyedik stúdióalbuma mindössze három nappal a megjelenés után az év legsikeresebb albuma is lett az Egyesült Államokban.

A több mint 660 000 eladással – amely magában foglalja az audio- és videóstreaminget, valamint az egyes dalok eladását – a 30 már diadalmaskodott a 2021-es év többi nagy kiadása felett.

Vajon sikerül megdöntenie a 25 című albumának sikereit?

Hirdetések

Az Egyesült Királyságban az énekesnő az albumlista élén debütált 261 000 első heti eladással az Official Charts szerint. Ez volt a legnagyobban eladott album, amit az első héten értékesítettek Ed Sheeran 2017-es Divide lemeze óta.

Az album vezető kislemeze, az Easy on Me is a hatodik egymást követő héten az első helyen áll a brit listán az EP-ket tekintve, miután a megjelenése utáni egy hét alatt megdöntötte a legtöbb streamrekordot.

Az Official Charts szerint a Grammy-díjas énekesnő volt az egyetlen női előadó, aki három vagy több stúdióalbummal az összes lemezével az első helyet érte el – ezt a címet mostanra a 30-cal is megerősítette, ami a negyedik első helyet jelenti a számára.

A 30 azonban nem egészen érte el a harmadik stúdióalbumának, a 25-nek a sikereit, amely 2015-ben minden idők leggyorsabban eladott albuma lett mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban.  A lemez 800 000 példányban kelt el az Egyesült Királyságban és 3,3 millió az Egyesült Államokban.

Az énekesnő új albumát a kritikusok is dicsérik. Adele egyébként Vogue-nak elmondta, a lemezzel akarta elmagyarázni a fiának a férjétől való válását.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet