Közelednek az év végi ünnepeink. A karácsonyt négy héttel megelőző vasárnap kezdődik az adventi időszak, mely tökéletes ráhangolódást indít el a készülődésekre. Ez egyrészt a házunk tájának kidekorálását, másrészt a lelkünk lelassulását, gondolataink rendbetételét, de legfőképp rengeteg pihenést jelent.

A nekikezdés pillanatai

Az ünnepekre való felkészülést az adventi koszorúhoz való hozzávalók megvásárlása indítja el. Amikor kész a gyönyörű kompozíció, azt követően vagy azzal párhuzamosan már megindul a karácsonyi ajándékok beszerzése. A karácsonyfa megvételét van, aki már korábbi időpontban lebonyolítja, van, aki az utolsó pillanatra hagyja.
Közben illik kitakarítani a lakást, megtervezni a karácsonyi és az azt követő napok menüjét és megvenni az összetevőket. Persze, ha valami nem kőbe vésett szabály szerint alakul, akkor sem kell kétségbeesni, a lényeg az együtt töltött időszak.

Az adventi koszorú

A karácsonyi időszakot megelőző hetek leggyönyörűbb jelképe ez a mára már igen változatos formákat öltött szimbólum. Korábban az örökzöld ágakból font koszorún négy gyertya, általában négy lila és egy rózsaszín állt.
Napjainkra merőben eltérő, koszorúnak már nem igazán nevezhető, de annál csodálatosabb alkotásokkal találkozhatunk, amelyeknek műanyag, fém, szőrme, gyakorlatilag bármilyen anyag lehet a borításuk. A négy gyertya viszont mindegyik elkészült remekmű ékessége, melyek a hitet, reményt, az örömöt és a szeretetet szimbolizálják, akár több színben is.

Hangulatvilágítás és dekoráció

A lakás és legfőképp a nappali kidekorálása már mindenkinek az egyéni fantáziájára van bízva. Ahogy van, aki minden évben más adventi koszorút csinál, úgy az otthonunk feldíszítése is lehet mindig más és más.

A díszlet legfontosabb elemei a fényfüzérek. A Bonus Shop webáruház égősor kínálata bőven ad lehetőséget ötleteink megvalósításához. Jégcsap fényfüggönyöket helyezhetünk el, tehetünk a kertbe is, bokrokra égőket. Eközben figyeljünk szomszédainkra, nehogy az ő ablakaikat világítsuk meg vele.

A Bonus Shopban beszerezhetjük a karácsonyfára szánt füzérünket is. Válogathatunk attól függően, hogy hányféle színű égőket tartalmaz és milyen programmal rendelkezik, hiszen mi állíthatjuk be a világítás intenzitását is.
Érdemes odafigyelni, hogy az adott fényfüzér kültéri-e vagy beltéri, vízálló-e, ez a csomagoláson olvasható. Ha szeretnénk, hogy még jövőre is működjön, válasszunk energiatakarékos, LED izzóval felszerelt égősort.

Ünnepi süteményeink

A karácsonyi hangulatot fokozza az ünnepi ételekhez kapcsolódó sajátos illatfelhő, amelyeket a megsült fahéjas alma, a mézeskalács és a többi házi sütemény ad. Ezen illatok nélkül nem múlhat el karácsony!
Ha mégis úgy alakul, hogy nincs sütemény, jó lehet némi párologtatóba vagy diffúzorba csepegtetett illóolaj is, amely azontúl, hogy visszahozza az eltűnt emlékeket, még egészséges is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.