Egyre többször találkozunk az agilis kifejezéssel, így joggal merül fel a kérdés, mit is jelent ez pontosan. Egy agilis ember alapvetően aktív, tevékeny a mindennapokban, tettre kész és vállalkozó szellemű, de mit jelent ez egy cég esetében?

Népszerű ma az agilis vezetés

Az agilis szervezet gyakorlatilag a rugalmas cselekvést tartja szem előtt, a folyamatosan változó környezeti hatásokra hatékonyan reagál, amellyel az eredményesség és az ügyfélelégedettség garantált.
Az, hogy egy cégnek valóban agilisnak kell-e lennie, meghatározza a projekt természete, az alkalmazott projektmenedzsment módszertana. Előfordul, az agilitást semmi nem indokolja vagy csak bizonyos divízióknál van erre szükség, ahol a környezeti változások rendkívül befolyásoló hatással bírnak.
A legnagyobb tévedés az, hogy az agilisan vezetett projekteknél nincs tervezés. A tradícionálissal szemben csak az ideje különbözik: pár hetes, havi adatok elemzése, kiértékelése történik.

Milyen az agilis projektmenedzsment?

A Szinergia Kft. képzési portfóliójában megtalálható kezdő és haladó szint, de nemzetközi vizsgára felkészítő agilis képzés is, ahol tapasztalatokon alapuló élményekkel elsajátítható ez a projektvezetői módszertan.

Ha az agilis projektmenedzsmentet nézzük, több különböző módszert ismerhetünk meg. A legelterjedtebb a scrum keretrendszer. Ennek ismérve, hogy sprintekben gondolkodik, 1-4 hetes időszakokban, amelyek alatt a csapat a közösen meghatározott feladatokon dolgozik előre lefektetett célok mentén, a teljesítési kritériumok szerint.
Ennél a típusú működésnél a projektben lévő csapattagok mellett a product owner és a scrum master a két kulcsfontosságú szereplő.
A product owner a legmagasabb pozíció, ő felelős az egész projekt tervek szerinti megvalósulásáért. Ő határozza meg a teljesüléshez szükséges követelményeket a megbízóval történt alapos egyeztetést és az igények feltárását követően, valamint a sprintek során felügyeli, ellenőrzi a megvalósítást.
A scrum master felelőssége az, hogy a csapat hatékonyan dolgozzon. Feladata figyelni az együttműködéseket, biztosítani a megfelelő környezet, az erőforrások rendelkezésre állását.

Agilis szervezetté válni

Amennyiben egy cég agilissá szeretne válni, akkor komoly és teljes körű változásmenedzsmentre lesz szükség. E nélkül nem lehet a hatékonyság növelését biztosítani, illetve mindennek az alapja a korrekt, rendszeres kommunikáció.
Az agilis szervezetté válás négy alappilléren nyugszik. Kell a vezetőség, aki elengedi a hierarchikus üzleti modellt, és egyenrangú partnerként kezeli a csapatokat, akik így önállóan működhetnek.
Nem utolsó sorban pedig a nyitottság és tudásmegosztás a csapattagok között egy agilis projektmenedzsmentben alapvető dolog, ahogy a stratégia, egy közös vízió szintén, amelyet mindenki ismer, és ennek az alapértékei mentén tevékenykedik.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet