Sir Jony Ive-nak, az Apple volt formatervezőjének feladata lesz, hogy megalkossa a globális szállásmegosztó applikáció új generációs irányvonalát.

LoveFrom X Airbnb

Sir Jony Ive, az IMac, iPhone, iPad és Apple Watch formatervezője fogja az Airbnb szállásmegosztó applikáció legújabb generációjának termékeit és szolgáltatásait megtervezni, írja a The Guardian.

Sir Jony Ive Airbnb
Sir Jony Ive / Fotó: Jeff Spicer/Bfc/Getty

Ive tavaly távozott az Apple-től formatervezési igazgatói pozícióból, mostantól viszont saját tervező cégével, a LoveFrommal az Airbnb weboldalának és applikációjának újragondolásáért felel. A San Francisco-i céget a koronavírus-járvány nagyon súlyosan érintette, hiszen a jóléti társadalmakban addig virágzó turistautak gyakorlatilag megszűntek. Így nem kevesebb Ive lesz feladata, minthogy rávegyék az embereket az utazásra a világjárvány alatt is.

Kapcsolódó cikk

„Mindketten nem csupán a tárgyak és interfészek elkészítésében hiszünk, hanem a szolgáltatások és élmények megtervezésében. Tapasztaltuk, hogyan tudjuk a dizájn révén kivívni az emberek bizalmát és összehozni őket. Az emberek a karantén magánya és a távolságtartás után ki vannak éhezve a kapcsolatokra. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy többéves megállapodás keretében újragondoljuk az Airbnb jövőbeli szolgáltatásait és termékeit”

– írta blogjában a megállapodás létrejötte után Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Is Jony Ive one of the most influential designers in the world? Share your thoughts in the comments. Ease and simplicity of use are achieved by obsessing with details that are often overlooked. "Archi Icons – Jonathan Ive" – Full story on designwanted.com There is no question that design drives Apple, but who made the magic happen in Cupertino, was Sir Jonathan "Jony" Ive, one of the two most important people – the other being the late Steve Jobs – at the world’s first trillion-dollar company. After nearly 30 years at @apple and becoming the most influential designer, Jonathan Ive decided to pursue “personal projects”, but not completely, as he started his own design firm that will have Apple as its first client, starting from 2020. With a unique legacy as the most important designer of the last two decades, Ive decided to start his own firm, LoveForm, after leaving his role at Apple in 2019. Ive’s new company, reportedly launching in 2020, is co-founded together with his fellow Apple designer @marcnewsonofficial, who has worked with some of the top brands in the world. Photography by @mikaeljansson DM if there are any missing credits. Our mission is to share good design and credit everyone involved. #DesignWanted is a digital design magazine covering the world's best design and architecture projects. Find out more at designwanted.com Stories by Design

DesignWanted (@designwanted) által megosztott bejegyzés,

Az 53 éves Ive London keleti részében született, a newcastle-i Politechnikumban tanult ipari formatervezést. Három évvel diplomájának megszerzése után, 1992-ben bekerült az Apple-höz, majd 1996 és 2019 a formatervezési csapatot vezette.
Az Airbnb várakozásai szerint 2020-as bevételeik a 2019-ben realizált szint felére esnek vissza. Májusban alkalmazottaik 25%-át el kellett bocsátaniuk.

A cég fennállásának legfájdalmasabb válságán megyünk keresztül. A globális idegenforgalom teljesen leállt, így a minket érintő krízis is egyre mélyült. Az Airbnb-s vállalkozások mindezt a saját bőrükön érzik, hiszen idén a tavalyi évi bevételeink kevesebb mint felére számíthatunk

– írta Chesky az alkalmazottaknak a válság során.

Kampó és dolgozói nyomás

A cég úgy tervezte, hogy idén kilép a tőzsdére, de kénytelenek voltak elhalasztani az első nyilvános részvénykibocsátást. A befektetők korábban abban bíztak, hogy a tőzsdei bevezetés akár 42 milliárd dollárra is felviheti a 12 éve alapított tech-cég piaci értékét, a Wall Street Journal viszont arról cikkezett, hogy közel 320 millió dollárt vesztettek 2020 első kilenc hónapjában. 

Kapcsolódó cikk

Augusztusban az Airbnb benyújtotta az első részvénykibocsátáshoz szükséges dokumentumokat a tőzsdei értékpapírbizottsághoz, de nem részleteztek több alapvető paramétert, például az árfolyamot vagy az ütemtervet. 

Az Airbnb alkalmazottjai már régóta presszionálták a vezetőséget, hogy mihamarabb sor kerüljön az első nyilvános részvénykibocsátásra. A régi dolgozóknak felajánlott részvényvásárlási opciók ugyanis a jövő hónapban kezdenek lejárni, így a dolgozói részvények értéke is csökken, amennyiben a cég nincs jelen a nyilvános tőzsdepiacon. 

A sharing economy hazugsága I PartizánINFO

2020 őszén, Budapesten komoly viták zajlanak az Airbnb szabályozása körül. Ebben a videóban eggyel hátrébb lépve mutatjuk be a rövid távú lakáskiadásra szako...

Az Airbnb másik problémája , hogy a nagyvárosok a helyi lakosok védelmében elkezdték szigorítani a rövidtávú lakáskiadás szabályozását. Magyarországon idén nyáron fogadta el a kormány az Airbnb-törvényt, amely a részletszabályok kidolgozását az önkormányzatok hatáskörébe utalta.  

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet