Alekszandr Jurjevics Picuskin orosz sorozatgyilkos, akit a sakktábla gyilkosnak is neveznek, 64 gyilkosságot tűzött ki célul, hogy az egyik leghírhedtebb orosz gyilkos legyen.

Alekszandr Jurjevics Picuskin, a sakktábla gyilkos közel járt 64 gyilkosságra vonatkozó céljához, és 49-60 gyilkosságot tulajdonítottak a 48 éves férfinak, írja a DailyStar.

A gyilkosságokra 1992 júliusa és 2006 júniusa között került sor, de a vágyott 64-et nem sikerült elérnie. Picuskin szeretett volna Oroszország egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa lenni, a bűvös 64-es számot pedig azért tűzte ki, mert a sakktáblán is ennyi mező van.

Picuskin iskolatársával, Mihail Oditchuk beszélték meg a tervet, de mikor Oditchuk kihátrált, ő lett az első áldozata. Picuskin gyilkosságai túlnyomó többségét 2001 és 2005 között hajtották végre, és hajléktalanokra vagy idősekre összpontosultak úgy, hogy egy üveg vodkával fejbe vágta őket, vagy egy szennyvízcsatornába lökte őket, ahol áldozatai megfulladtak.

Alekszandr-Picuskin-Sakktabla-Gyilkos-Sorozatgyilkos
Ebben az időszakban legalább 36 embert támadott meg. Picuskin kalapáccsal agyonverte áldozatait, majd egy vodkásüveget nyomott a sebükbe.
Picuskint 2006. június 16-án tartóztatták le, és a következő évben 49 gyilkosságért és három gyilkossági kísérletért ítélték el. A sakktábla gyilkos arra kérte az orosz bíróságot, hogy adjon hozzá további 11-et áldozatainak számához, hogy állítólagos gyilkosságainak számát összesen 60-ra emelhesse.
Picuskin azóta életfogytiglani börtönbüntetését tölti, ennek első 15 évét magánzárkában. Az orvosi szakértők és a gyilkos pszichológiai értékelése megállapította, hogy nem szenvedett mentális betegségben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet