Már nem készül a Lucky című memoár képernyőadaptációja az írónak, miután a sztori középpontjában álló bűncselekményben bűnösnek talált férfit felmentették.

Múlt héten felmentették a korábban elítélt Anthony Broadwatert a nemi erőszak vádja alól

A Variety szerint elvetették azt a tervet, hogy Alice Sebold könyvét, a Lucky-t adaptálják, amely a 18 éves lányként elkövetett nemi erőszakról szól.

A hír azután érkezett, hogy az 1999-es memoár középpontjában álló nemi erőszakról szóló ítéletet a múlt héten felülbírálták. Anthony Broadwater 16 évet töltött börtönben, miután 1982-ben elítélték a bűncselekmény miatt, ami nagyrészt azon alapult, hogy Sebold a tanúk padján megerőszakolóként azonosította őt, és egy szakértő mikroszkópos szőrelemzése alapján, aki hozzákötötte a bűncselekményhez. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma most elutasítja ezt az elemzést, és Broadwatert múlt hétfőn felmentették Sebold megerőszakolása alól. 

Nem fogom bemocskolni ezt az eljárást azzal, hogy azt mondom, „sajnálom”. Ez nem csökkenti a helyzetet

– mondta William Fitzpatrick Onondaga megyei kerületi ügyész, aki hozzátette, „ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie.”

Tim Mucciante, aki a Red Badge Films nevű produkciós cég igazgatója, kezdett kutakodni az ügyben. Mucciante szkeptikus lett Broadwater bűnösségével kapcsolatban, és „szaglászni kezdett, és megpróbálta kitalálni, mi is történt itt valójában”. Muccianta egyébként vezető producerként csatlakozott a filmprodukcióhoz, és ő hozta a stábhoz Victoria Pradettit is, aki a Lucky főszereplője lett volna.

Alice Sebold a történetével világhírűvé vált

A Variety arról számolt be, hogy a filmadaptációt elvetették, és Pedretti már nem vesz részt a projektben. A hírportál szerint egy, a produkcióhoz közel álló forrástól úgy tudják, a produkciót azok után engedték el, miután „hónapokkal ezelőtt elveszítette a finanszírozást”.

A film egyébként részletezi, hogyan erőszakolták meg és verték meg egy 18 éves Seboldot egy alagútban az egyetemi kampusza közelében. Később Sebold arról írt, hogya látott egy fekete férfit az utcán, és meg volt győződve arról, hogy ő a támadója. „Mosolyogva közeledett. Felismert engem. Séta volt neki a parkban; az utcán találkozott egy ismerősével. – Hé, lány – mondta. «Nem ismerlek valahonnan?» – Egyenesen rá néztem. Tudta, hogy az arca a fölöttem lévő arc volt az alagútban – olvasható Sebold memoárjában.

Kapcsolódó cikk

Broadwater a Gregory Madison álnevet kapta a könyvben. Az emlékirat azt rögzítette, hogy letartóztatása után Seboldnak nem sikerült azonosítania őt, amikor amikor azonosítani kellett a rendőrségen, de ennek ellenére bíróság elé állították és elítélték a vallomások és a hajszálak elemzése után.

Soha, soha, soha nem gondoltam volna, hogy meglátom azt a napot, amikor felmentenek

– mondta Broadwater, miután a bíróság meghozta múlt heti ítéletét.

A Scribner kiadó szóvivője nem kívánta kommentálni az ügyet. „Sem Alice Sebold, sem Scribner nem nyilatkozott. A Scribner jelenleg nem tervezi a Lucky szövegének frissítését ” – mondták.

Sebold 1999-ben írta meg a memoárkötetét, majd ezután írta meg a díjnyertes, bestsellerré vált The Lovely Bones című könyvét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet