Állásbörzét tartanak menekültek részére Amszterdamban, hogy az üres szállodai állásokat betöltsék

A szállodaipar a holland fővárosban komoly nehézséggel küzd: nem sokan akarnak benne dolgozni. Évről évre állások ezrei vannak betöltetlenül. Amszterdam ezért arra gondolt, állásbörzét rendez a menekültek részére.

A szállodai munka igen kemény tud lenni. Sokat kell műszakban dolgozni, és a fizetés sem a legjobb. Emiatt a hollandok számára nem jelent perspektívát, és ezért sok állás betöltetlen marad.

Amszterdamban viszont egy olyan kezdeményezés született, hogy ezeket a pozíciókat menekültekkel töltsék be. Az állásbörze lényege, hogy beintegrálják az embereket a hoteliparba. Ebben a Movement on the Ground holland civil szervezet nyújt segítséget.

Beng180920 002 Qwirecruitweb 01G
A Menekültek Egy Részét Konyhai Munkára Veszik Fel / Fotó: Deutsche Welle

A menekültek a munka révén könnyebben megtanulják a nyelvet, pénzt keresnek, és jobban megismerik a befogadó állam kultúráját. Ez pedig elősegíti a helyi közösségekbe való betagozódásukat. 

Úgy tűnik, ez egy win-win szituáció: az állás révén a menekültek pénzt tudnak keresni és gyorsabban beintegrálódnak a társadalomba, a szállodaipar pedig munkaerőhöz jut.

A szállodai munka persze kemény: a menekülteket többnyire takarításra és konyhai munkára vagy recepcióra veszik fel. 

Az interjú angolul zajlik, mivel szerte Amszterdamban ez a legáltalánosabban beszélt idegennyelv a szálloda üzletágban. A hotelek nem a tapasztalatot és a képzettséget várják el, hanem inkább a hozzáállást, a motiváltságot.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet