Sok esetben ma már lasszóval kell fogni a munkavállalókat, így jó, ha tudod a jó és figyelemfelkeltő álláshirdetés receptjét. Egy vezérfonalat hoztunk neked, hogy tudd, mire érdemes figyelni, mit kell mindenképp beleírni egy modern álláshirdetésbe.
Megmutatjuk neked, hogy mire figyelnek mindenképp a munkavállalók, és mit néznek meg legtöbbször, mit hiányolnak, ha nincs feltüntetve.

Az álláshirdetés mutassa meg, mi vár a munkavállalóra

Sok esetben annyira szofisztikált a munkakör leírása, hogy ember legyen a talpán, aki érti, mit is fog csinálni a cégnél. Ezzel szemben törekedned kell arra, hogy olyan legyen a hirdetés, hogy azonnal átlátható legyen a végzendő feladat. Legyen például egy “átlagos kedd” box, ahol le tudod írni, hogy mire számítson egy átlagos kedden. Ez legyen nagyon életszagú, reális, hiteles, ez nagyon fontos!
Használj nyugodtan egy “erre számíthatsz, ha kiválasztunk” boxot is. Ebbe kerüljön bele, hogy mik lesznek az első lépések, hogy lesz a betanítás, stb. Hab a tortán, ha mindezt megspékeled egy pár jól irányzott (valódi, nálatok készül, nem stock) fotóval.

Az elvárások megadása

Tudtad, hogy ez ijeszti el a legtöbb potenciális munkavállalót? Sok esetben azokat, akik megfelelnének a valódi elvárásoknak, csak épp rosszul (túl magasra) lettek belőve. Vannak munkakörök, melyek valóban senior képességekkel rendelkező munkavállalót igényelnek, de sok esetben az elvárások ugyanilyen magasak egy junior esetén is. Érdemes mindenképp a valódi elvárásokhoz igazítani az elvárásokat, mert sok jó kollégától eshetünk el a nem reális elvárások miatt.
Az elvásároknál érdemes azt is megmutatni, hogy milyen eszközökkel, milyen programokkal történik a munkavégzés. Ez egy olyan támpont lesz, melybe könnyű belekapaszkodni, és jobban is érthető, hogy mi lesz a valódi mindennapi tevékenység.

A fizetés

A DreamJo.bs 2019-es felmérése szerint az álláskeresők 85%-a leginkább a fizetések megadását hiányolta az állásoknál. Ez érthető persze, mert nagyon más bérek vannak akár ugyanazon pozíció betöltése esetén is az egyes cégek között. Épp ezért érdemes vagy pontos összeget, vagy legalább fizetési sávokat megadni. Így elkerüljük a felesleges köröket azokkal, akik nem ebben a sávban képzelték el a következő melójukat.

Ha ehhez hasonló érdekességekről, tippekről, tanulmányokról, kutatásokról szeretnél olvasni, kövesd a DreamJo.bs blogját!

Mutasd be a csapatot!

Az emberek általában jobban szeretik a velük együtt dolgozókat, mint magát a munkakörnyezetet. Hiába a nyugiszoba, a csocsó, a babzsákfotel, jobban tudunk kötődni a kollégákhoz. És ez jól is van így. Viszont épp ezért nagyon fontos, hogy a csapattagokat is bemutassuk a jelentkezőknek.
Mutassuk meg, hogy kik alkotják a csapatunkat, kikre lehet számítani a napi akadályok megugrásánál, kik fogják támogatni az új csapattagot. Felejtsd el a stock fotókat, valódi képeket közölj!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

e-kert.hu - 2022 november - LinkMarketing - 5

Egy fém tárolóra minden kertben szükség van

Számos olyan holmi fordul elő egy kertes házban, amit csak időszakosan használunk, és nem mindig megoldott az, hogy ezeket a dolgokat úgy pakoljuk el, hogy megőrizzük azok épségét és funkcióját.

https-__cupydo.hu_ - 2022 november - Cikk2

Eleged van a kapcsolatszédelgőkből?

Társat keresni sosem egyszerű, az online térben pedig még kevésbé az, hiszen az internet mögé bújva mindenki sokkal többet enged meg magának, mindenki sokkal lazábban kezeli a dolgokat, mint ahogy amúgy személyesen tenné.

The,Girl,With,The,Puppy,In,Bed.

A legkényelmesebb fekvőalkalmatosságok vendégeink számára

Biztosan előfordult már veled is, hogy szívesen vendégül fogadtad volna a rokonságot, vagy esetleg egy átmulatott este után adtál volna fekvő helyet egy barátnak, de mivel nem volt erre alkalmas fekvőalkalmatosságod, sajnos búcsút kellett mondani az ötletnek.

vagyaim.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4

Tuti tippek felnőtteknek!

Az anális közösülés amilyen izgató, olyan fájdalmas is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő körülmények között kerül rá sor.

https-www.foliasjuci.hu-2022 november - Cikk6

Érezd magad otthon úgy, mint egy Loire menti kastélyban!

Merésznek tartod ezt a kijelentést? Pedig nem kell szerénykedned, mert ha tetszik a pompázatos királyi stílus, vagy csak pár kiegészítő erejéig lopnád be lakásodba, akkor simán megvalósíthatod otthon is azt az életérzést, amit egy kastély fényűző lakosztályában érezhetsz.

https-__griffwebshop.com_ - 2022 október - Cikk3

A laza viselet, amelyet nem is olyan egyszerű összeállítani

A spotzakó-farmer összeállítások laza eleganciát sugároznak, amennyiben sikerül jól eltalálni mindkét ruhadarabot. Stylistokat, szakértőket és persze az ilyen összeállításokat kedvelő férfiakat kérdezve, általános vélekedés, hogy a legjobb, ha sötétebb színű nadrágot választasz.

18650-akku.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1

Az e-cigik hajtómotorjai, az akkumulátorok

Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.