Így szól a jó és figyelemfelkeltő álláshirdetés receptje

Sok esetben ma már lasszóval kell fogni a munkavállalókat, így jó, ha tudod a jó és figyelemfelkeltő álláshirdetés receptjét. Egy vezérfonalat hoztunk neked, hogy tudd, mire érdemes figyelni, mit kell mindenképp beleírni egy modern álláshirdetésbe.
Megmutatjuk neked, hogy mire figyelnek mindenképp a munkavállalók, és mit néznek meg legtöbbször, mit hiányolnak, ha nincs feltüntetve.

Az álláshirdetés mutassa meg, mi vár a munkavállalóra

Sok esetben annyira szofisztikált a munkakör leírása, hogy ember legyen a talpán, aki érti, mit is fog csinálni a cégnél. Ezzel szemben törekedned kell arra, hogy olyan legyen a hirdetés, hogy azonnal átlátható legyen a végzendő feladat. Legyen például egy “átlagos kedd” box, ahol le tudod írni, hogy mire számítson egy átlagos kedden. Ez legyen nagyon életszagú, reális, hiteles, ez nagyon fontos!
Használj nyugodtan egy “erre számíthatsz, ha kiválasztunk” boxot is. Ebbe kerüljön bele, hogy mik lesznek az első lépések, hogy lesz a betanítás, stb. Hab a tortán, ha mindezt megspékeled egy pár jól irányzott (valódi, nálatok készül, nem stock) fotóval.

Az elvárások megadása

Tudtad, hogy ez ijeszti el a legtöbb potenciális munkavállalót? Sok esetben azokat, akik megfelelnének a valódi elvárásoknak, csak épp rosszul (túl magasra) lettek belőve. Vannak munkakörök, melyek valóban senior képességekkel rendelkező munkavállalót igényelnek, de sok esetben az elvárások ugyanilyen magasak egy junior esetén is. Érdemes mindenképp a valódi elvárásokhoz igazítani az elvárásokat, mert sok jó kollégától eshetünk el a nem reális elvárások miatt.
Az elvásároknál érdemes azt is megmutatni, hogy milyen eszközökkel, milyen programokkal történik a munkavégzés. Ez egy olyan támpont lesz, melybe könnyű belekapaszkodni, és jobban is érthető, hogy mi lesz a valódi mindennapi tevékenység.

A fizetés

A DreamJo.bs 2019-es felmérése szerint az álláskeresők 85%-a leginkább a fizetések megadását hiányolta az állásoknál. Ez érthető persze, mert nagyon más bérek vannak akár ugyanazon pozíció betöltése esetén is az egyes cégek között. Épp ezért érdemes vagy pontos összeget, vagy legalább fizetési sávokat megadni. Így elkerüljük a felesleges köröket azokkal, akik nem ebben a sávban képzelték el a következő melójukat.

Ha ehhez hasonló érdekességekről, tippekről, tanulmányokról, kutatásokról szeretnél olvasni, kövesd a DreamJo.bs blogját!

Mutasd be a csapatot!

Az emberek általában jobban szeretik a velük együtt dolgozókat, mint magát a munkakörnyezetet. Hiába a nyugiszoba, a csocsó, a babzsákfotel, jobban tudunk kötődni a kollégákhoz. És ez jól is van így. Viszont épp ezért nagyon fontos, hogy a csapattagokat is bemutassuk a jelentkezőknek.
Mutassuk meg, hogy kik alkotják a csapatunkat, kikre lehet számítani a napi akadályok megugrásánál, kik fogják támogatni az új csapattagot. Felejtsd el a stock fotókat, valódi képeket közölj!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk