Az állásinterjú olyan, mint egy randevú – akárhányadik interjúra vagy randira is mész, egészen biztosan izgulni fogsz, hiszen mindegyik más és egyedi lesz.
Nem elég, hogy te magad is változol az évek folyamán, alakítanak a tapasztalások, az olvasmányaid és a téged körülvevő emberek, de még a partnered is más lesz, hiszen minden cégnél más interjúztat.
Azt gondolhatnánk, hogy éppen a másik fél ismeretlen volta miatt nem tudsz kezdeni a helyzettel mást, mint “lesz, ami lesz” alapon belevetni magad a helyzetbe, de szerencsére azért akad némi kapaszkodó, amelynek a segítségével sikeresebben veheted az akadályokat.

A felkészülés fontos

Ha már kész a profilod, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a Zyntern.com hirdetőinek egyike állásinterjúra hív, akkor bizony rengeteg teendő vár rád.

Első és legfontosabb, hogy körültekintően járj utána a cégnek és a pozíciónak, tudj meg mindent, amit csak lehet. A felkészültséget mutató kérdések növelni fogják az irántad érzett szimpátiát, mert kevesebb hervasztó dolog van, mint az, ha a jelölt csak a fizetés után érdeklődik.

A felkészülés során bevonhatod barátaidat, hogy segítsenek gyakorolni a helyzetet, az interneten számos tipikus állásinterjús kérdés szerepel, amire nem árt jó előre felkészülni, személyes tapasztalattal megspékelve a választ. Itt persze ne mindig munkatapasztalatra gondolj, mert az is a jó csapatjátékos ismérve, ha évekig együtt élt egy albérletben hatodmagával. Arra sem árt odafigyelni, hogy lehet, hogy az első körös interjú telefonon fog zajlani, így érdemes arra is kitérni a felkészülés során.

Az előkészületek szerves része, hogy megnézed és megtervezed az útvonalat – némi időráhagyással persze – de légy óvatos, nem ildomos sem túl korán, sem túl későn megérkezni, törekedj az arany középútra!

Figyelj magadra!

Hiszen nemcsak az számít, amit mondasz, hanem az is, ahogy mondod.

Ezért aztán kiváltképp fontos, hogy a vállalat arculatához, stílusához szabad az öltözéked, kerülj minden túlzott illatot, ékszert és mozgást. A testbeszéd fontos eleme az összképnek, de állandó babrálással, hajdobálással inkább csak rontasz a helyzeten. A hosszú hajat épp ezért érdemes konszolidáltan összefogni, hogy ne zavarjon meg a koncentrációban.

Ha mindez megvan, és ráadásul figyelmesen hallgatsz, tömören válaszolsz, és tudod, hogy mit szeretnél elérni az interjú során, akkor már nagy baj nem lehet.

Egy állásinterjú utóélete

Bár az interjú látszólag véget ér az utolsó kérdésnél, azért mégse menj el lezárás nélkül. Bátran érdeklődj afelől, hogy mire számíts, milyen körök várhatóak még, mikor fogsz visszajelzést kapni.

Kevesen mernek kérdezni az állásinterjúk közben vagy után, pedig teljes jogalapod van arra, hogy megtudj te is minden olyan részletet a pozícióval és a vállalattal kapcsolatban, ami nem szerepelt sem a hirdetésben, sem a weboldalon.

Ne feledd, az állásinterjú során nem alá- és fölérendeltségi, hanem partneri viszonyok jönnek létre, beszélj és kérdezz hát ennek megfelelően!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.