Az állásinterjú olyan, mint egy randevú – akárhányadik interjúra vagy randira is mész, egészen biztosan izgulni fogsz, hiszen mindegyik más és egyedi lesz.
Nem elég, hogy te magad is változol az évek folyamán, alakítanak a tapasztalások, az olvasmányaid és a téged körülvevő emberek, de még a partnered is más lesz, hiszen minden cégnél más interjúztat.
Azt gondolhatnánk, hogy éppen a másik fél ismeretlen volta miatt nem tudsz kezdeni a helyzettel mást, mint “lesz, ami lesz” alapon belevetni magad a helyzetbe, de szerencsére azért akad némi kapaszkodó, amelynek a segítségével sikeresebben veheted az akadályokat.

A felkészülés fontos

Ha már kész a profilod, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a Zyntern.com hirdetőinek egyike állásinterjúra hív, akkor bizony rengeteg teendő vár rád.

Első és legfontosabb, hogy körültekintően járj utána a cégnek és a pozíciónak, tudj meg mindent, amit csak lehet. A felkészültséget mutató kérdések növelni fogják az irántad érzett szimpátiát, mert kevesebb hervasztó dolog van, mint az, ha a jelölt csak a fizetés után érdeklődik.

A felkészülés során bevonhatod barátaidat, hogy segítsenek gyakorolni a helyzetet, az interneten számos tipikus állásinterjús kérdés szerepel, amire nem árt jó előre felkészülni, személyes tapasztalattal megspékelve a választ. Itt persze ne mindig munkatapasztalatra gondolj, mert az is a jó csapatjátékos ismérve, ha évekig együtt élt egy albérletben hatodmagával. Arra sem árt odafigyelni, hogy lehet, hogy az első körös interjú telefonon fog zajlani, így érdemes arra is kitérni a felkészülés során.

Az előkészületek szerves része, hogy megnézed és megtervezed az útvonalat – némi időráhagyással persze – de légy óvatos, nem ildomos sem túl korán, sem túl későn megérkezni, törekedj az arany középútra!

Figyelj magadra!

Hiszen nemcsak az számít, amit mondasz, hanem az is, ahogy mondod.

Ezért aztán kiváltképp fontos, hogy a vállalat arculatához, stílusához szabad az öltözéked, kerülj minden túlzott illatot, ékszert és mozgást. A testbeszéd fontos eleme az összképnek, de állandó babrálással, hajdobálással inkább csak rontasz a helyzeten. A hosszú hajat épp ezért érdemes konszolidáltan összefogni, hogy ne zavarjon meg a koncentrációban.

Ha mindez megvan, és ráadásul figyelmesen hallgatsz, tömören válaszolsz, és tudod, hogy mit szeretnél elérni az interjú során, akkor már nagy baj nem lehet.

Egy állásinterjú utóélete

Bár az interjú látszólag véget ér az utolsó kérdésnél, azért mégse menj el lezárás nélkül. Bátran érdeklődj afelől, hogy mire számíts, milyen körök várhatóak még, mikor fogsz visszajelzést kapni.

Kevesen mernek kérdezni az állásinterjúk közben vagy után, pedig teljes jogalapod van arra, hogy megtudj te is minden olyan részletet a pozícióval és a vállalattal kapcsolatban, ami nem szerepelt sem a hirdetésben, sem a weboldalon.

Ne feledd, az állásinterjú során nem alá- és fölérendeltségi, hanem partneri viszonyok jönnek létre, beszélj és kérdezz hát ennek megfelelően!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.