Ősidők óta használjuk a fát előnyös tulajdonságai, és nem utolsósorban szépsége okán, azonban karbantartása jelentős időt igényel, így amennyiben a technológia engedi, szívesen váltunk: kerítések esetében a gondozásmentes alumíniumra.

Hacsak nem kapcsol ki a ház körüli munka, bizonyára te sem szívesen töltöd a szabadidődet a kerítés karbantartásával, csiszolással, mázolással, főként, ha több száz méter hosszú határvonallal rendelkezel.

Ápolás hiányában azonban a fakerítés hamar tönkremegy, veszít a szépségéből, a rendszeres karbantartás pedig rengeteg pénzt felemészt az évek során. Megőriznéd egy fakerítés szépségét, ugyanakkor megkönnyítenéd a dolgodat? A Kerítés Profil által gyártott alumínium famintás kerítés tökéletes választás lehet számodra, mutatjuk, miért.

Mire szolgál a kerítés?

A kerítés kivitelezése rendszerint a házépítés utolsó momentuma, azonban jelentősége az épület, a környezet megjelenése szempontjából óriási, nem beszélve arról, hogy jól láthatóan kijelöli az ingatlan határait, óvja a magánéletet és biztonságot nyújt.

Szánj időt a kerítés kiválasztására, ugyanis meghatározó eleme lesz a környezetnek, befolyásolja az épület hangulatát, nívóját. 3 fő szempontot érdemes átgondolni a választásnál: dizájn, funkcionalitás és karbantartási igény.

E funkciók betöltéséhez a kerítéseknek, kapuknak biztonságosnak, tartósnak, esztétikusnak és könnyen karbantarthatónak kell lenniük. Amennyiben gondozásmentes alumínium kerítésrendszert választasz, egyik miatt sem kell aggódnod.

Milyen kerítést válasszak?

Bár a fa szépségével semmi nem ér fel, rendszeres karbantartást, újrafestést igényel, ellenkező esetben vetemedik, rothad, szálkásodik, fakul, megtámadják a kártevők. Ha könnyen karbantartható, sallangmentes megoldásra van szükséged, az alumínium jó választás lesz, ugyanis könnyen tisztítható, nem igényel újrafestést, különösebb gondozást. De ha a fa mintázatát is megőriznéd, fahatású alumíniumkerítés lesz a megfelelő.

Az alumínium famintázatú kerítések a porszórt bevonat textúrája jóvoltából úgy néznek ki, mint a fa, így nem kell kompromisszumot kötnöd a stílusával kapcsolatban, ugyanakkor mentesülsz a gondok és a rendszeres plusz feladatok alól. Többféle színben, famintával választhatod, így az épülettel összhangba hozhatod.

Miért jó, ha az alumíniumot választod?

Ugyan egy alumíniumkerítés kezdeti, beruházási költsége magasabb lehet, mint egy fakerítésé, azonban hosszú távon a teljes költség alacsonyabb lehet, ugyanis az évek során rengeteg, a karbantartással kapcsolatos költséget megtakaríthatsz.

Az alumíniumkerítések testre szabhatóak, mindig az adott projekthez szükséges hosszúságokat és mennyiséget kapod, így telepítésük könnyű, ráadásul magasabb biztonságot nyújtanak, mint a fa, ugyanis nem éghetőek.

Felejtsd el a csiszolás és mázolás nehézségeit, válaszd az alumíniumprofilú kerítésrendszereket, amelyek igényeid szerint famintázattal is rendelhetők!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.