Néhány évvel ezelőtt még egészen más elvárásaink voltak a tető szerkezetével kapcsolatban, mint manapság. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy más anyagok álltak rendelkezésre, másrészt pedig magának a padlásnak is kisebb jelentősége volt.
Mára azonban kiváló technológiák érhetőek el, s ezeknek köszönhetően kielégíthetőek a modern igények is, amelyek mind az energiatakarékoskodás szempontjából, mind a tetőtér jobb kihasználásából következnek. A régi módszerekkel szemben mára komplett hőszigetelő rendszert alkalmazhatunk a tető esetében is.

Miért mások manapság az elvárások?

Ma gyakran beépítjük a tetőteret, s nyilvánvalóan egészen más feltételeknek kell megfelelnie ilyen esetben a szigetelésnek, mint akkor, ha ez a terület gyakorlatilag kihasználatlan marad. Emellett az egyre szívesebben alkalmazott, úgynevezett mediterrán típusú, enyhébb dőlésszöggel bíró tetők is más jellemzőkkel rendelkeznek.
A lényeg azonban mindkét esetben ugyanaz: a tetőtér megfelelő szigetelése, valamint a nedvességről való gondoskodás elkerülhetetlen.

Párazáró fóliák: egyszerű és nagyszerű megoldás a nedvesség ellen

A cserépfedés alatt elhelyezett fóliákkal lehetőség nyílik arra, hogy teljes körű nedvességtől való védelmet biztosítsunk otthonunkban. A megfelelő fóliát mindig az adott tetőtípushoz kell választani!

A Józan Kft. párazáró fóliáit alkalmazzuk akár tetőtér beépítésekor, akár épületek szerkezeti rétegei tekintetében, mindkét esetben tökéletes megoldást jelentenek mind energetikai, mind a nedvesség elleni védekezés szempontjából.

Ezekkel a fóliákkal nem kell többé azon aggódni, hogy a bejutó csapadék – legyen az eső vagy hó – károsítani fogja a szigetelésünket, ahogy attól sem kell félni, hogy az emiatt szerkezetileg tönkremegy, és esetleg még az ott lakók egészségére is káros penészedés kezdődik el.

Mire kell figyelni a megfelelő fólia kiválasztásánál?

A fólia kiválasztásakor figyelembe kell venni a tető hajlásszögét, valamint magának a fóliának a jellemzőit is, mint amilyen például a szakítószilárdság, a hőálló képesség, illetve az UV-sugárzásnak való ellenálló képesség. A gyártói információkat és javaslatokat mindig vegyük figyelembe, mielőtt vásárolunk!
Ne feledjük, hogy akár házépítésről, akár utólagos szigetelés kialakításáról van szó, a minőségi alapanyagok teszik lehetővé azt, hogy sokáig élvezhessük a kivitelezés végeredményét! Mivel a választott alapanyagok tulajdonságai fogják meghatározni azt, hogy milyen hosszan tartó és mennyire eredményes lesz a kialakított hőszigetelő rendszerünk, nem érdemes gyenge minőségű anyagokat választanunk, feltéve, hogy nem szeretnénk néhány évente a felújítással bíbelődni. Éppen ezért válasszunk mindig megbízható webáruházat!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.