Néhány évvel ezelőtt még egészen más elvárásaink voltak a tető szerkezetével kapcsolatban, mint manapság. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy más anyagok álltak rendelkezésre, másrészt pedig magának a padlásnak is kisebb jelentősége volt.
Mára azonban kiváló technológiák érhetőek el, s ezeknek köszönhetően kielégíthetőek a modern igények is, amelyek mind az energiatakarékoskodás szempontjából, mind a tetőtér jobb kihasználásából következnek. A régi módszerekkel szemben mára komplett hőszigetelő rendszert alkalmazhatunk a tető esetében is.

Miért mások manapság az elvárások?

Ma gyakran beépítjük a tetőteret, s nyilvánvalóan egészen más feltételeknek kell megfelelnie ilyen esetben a szigetelésnek, mint akkor, ha ez a terület gyakorlatilag kihasználatlan marad. Emellett az egyre szívesebben alkalmazott, úgynevezett mediterrán típusú, enyhébb dőlésszöggel bíró tetők is más jellemzőkkel rendelkeznek.
A lényeg azonban mindkét esetben ugyanaz: a tetőtér megfelelő szigetelése, valamint a nedvességről való gondoskodás elkerülhetetlen.

Párazáró fóliák: egyszerű és nagyszerű megoldás a nedvesség ellen

A cserépfedés alatt elhelyezett fóliákkal lehetőség nyílik arra, hogy teljes körű nedvességtől való védelmet biztosítsunk otthonunkban. A megfelelő fóliát mindig az adott tetőtípushoz kell választani!

A Józan Kft. párazáró fóliáit alkalmazzuk akár tetőtér beépítésekor, akár épületek szerkezeti rétegei tekintetében, mindkét esetben tökéletes megoldást jelentenek mind energetikai, mind a nedvesség elleni védekezés szempontjából.

Ezekkel a fóliákkal nem kell többé azon aggódni, hogy a bejutó csapadék – legyen az eső vagy hó – károsítani fogja a szigetelésünket, ahogy attól sem kell félni, hogy az emiatt szerkezetileg tönkremegy, és esetleg még az ott lakók egészségére is káros penészedés kezdődik el.

Mire kell figyelni a megfelelő fólia kiválasztásánál?

A fólia kiválasztásakor figyelembe kell venni a tető hajlásszögét, valamint magának a fóliának a jellemzőit is, mint amilyen például a szakítószilárdság, a hőálló képesség, illetve az UV-sugárzásnak való ellenálló képesség. A gyártói információkat és javaslatokat mindig vegyük figyelembe, mielőtt vásárolunk!
Ne feledjük, hogy akár házépítésről, akár utólagos szigetelés kialakításáról van szó, a minőségi alapanyagok teszik lehetővé azt, hogy sokáig élvezhessük a kivitelezés végeredményét! Mivel a választott alapanyagok tulajdonságai fogják meghatározni azt, hogy milyen hosszan tartó és mennyire eredményes lesz a kialakított hőszigetelő rendszerünk, nem érdemes gyenge minőségű anyagokat választanunk, feltéve, hogy nem szeretnénk néhány évente a felújítással bíbelődni. Éppen ezért válasszunk mindig megbízható webáruházat!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.