Neked mi a kedvenc alváspózod? Magzat? Oldalra fekvős? A személyiségedhez is köze van ahhoz, melyik alváspózt favorizálod.

Hason, háton vagy oldalt?

A Bride Side-nak köszönhetően hoztunk egy tesztet, amelyből megtudhatod, milyen összefüggés áll fenn a személyiség és aközött, hogy ki milyen pózban szokott aludni a legtöbbször. Nincs is más dolgod, mint eldönteni, hogy melyik a számodra legkényelmesebb pozíció, és eldöntheted, illik-e rád a jellemzés.

A legfontosabb persze, hogy éjszaka alaposan kipihenjük magunkat. Egy kutatás szerint a holdfázisoktól is függ, mennyit tudunk aludni.

Derűs nappalok, nyugodt álmok

Alvopozok Szemelyiseg

Aki egyik oldalára fordulva, felhúzott térdekkel tud csak elaludni, nyugodtnak és megbízhatónak mondható. Nem sértődős, és nem fél attól, mit hoz a jövő. Még a legzordabb téli reggeleken sem lehet letörölni a mosolyt a szájáról, és könnyen alkalmazkodik mindenféle változáshoz.

Magzatpóz

Aki magzatpózban alszik, valószínűleg védelemre és együttérzésre szorul: így összekuporodva próbál kiszakadni a mindennapi problémák sűrűjéből. A feszültség levezetésére érdemes kipróbálni valamilyen művészeti ágat, amihez tehetséget érzünk: a festészetet, a táncot vagy a blogolást.

A vezető

A született vezetők hason, szétvetett lábakkal alszanak. Ha kezdeményező, impulzív személyiségek vagyunk, gondoljuk át, hogy egyensúlyban van-e a magánéletünk és a karrierünk. Aki ebben a pózban érzi magát a legkényelmesebben, szeret mindent alaposan megtervezni előre, hogy ne érje meglepetés. Kitartása és felelősségtudata nagy eredményekre jogosítja fel.

Az életművész

Aki háton szeret aludni, nagy valószínűséggel életvidám, pozitív és erős személyiség, aki mindig a társaság és a figyelem középpontjába kerül. Kitartóan képes dolgozni, de ésszel, és aki tudja jól, hogy az igazság mindig a legcélravezetőbb.

A vigyázzban alvó

Aki úgy alszik, mint egy őrségben álló katona, háton, karjai a teste mellett, az jó eséllyel kiegyensúlyozott személyiség, aki pontosan tudja, mit akar az élettől és céltudatosan mindent meg is tesz, hogy elérje. Szigorú, pedáns és igényes, de leginkább önmagával szemben.

Fél lábon álló madár

Az, akinek a kedvenc alvópóza egy fél lábon álló vízimadárra emlékeztet, azaz egyik lábát felhúzza, gyakran kiszámíthatatlan. Hangulata olyan gyorsan változhat, hogy az már igencsak zavaró lehet a környezete számára. Ugyanakkor nehezen hoz döntéseket, de a magánéletben és a munkájában is a kiszámíthatóságot, a nyugalmat és az alaposságot szereti.

Ha valaki egyszerre több pózban is szokott aludni, az annak a jele, hogy olyan sokoldalú személyiség, hogy akár még ő maga sem érti egészen saját magát.

Ha viszont az a gondod, hogy nem tudsz elaludni, van néhány tippünk a nyugodt pihenéshez!

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.