Amanda Gorman két évvel az elnöki beiktatás előtt már letette névjegyét a haute couture világában is.

Koszorús költő a kifutón

Amanda Gorman jött, látott és január 20-án néhány perc alatt meghódította az egész világot.

Amanda Gorman Modellugynokseg
Amanda Gorman a sárga Prada kabátjában / Fotó: Amanda Gorman Instagram

Az amerikai elnöki beiktatási ceremónián irigylésre méltó magabiztossággal elszavalt versével, eleganciájával és bájával egy egészen karizmatikus egyéniség bontakozott ki az ünnepséget követő milliók csodálata közben.

A merész sárga Prada-kabát és a piros selyem hajráf pedig egy kifogástalan ízlésű, ragyogó és a divat iránt érdeklődő fiatal nőt sejtetett. 

A média már az eskütétel napjától ostromolta, így számos hírműsorban és népszerű talkshow-ban is szerepelt. Instagram-követőtáborának létszáma pillanatok alatt 48 ezerről több mint 3 milliósra duzzadt, írja a Repubblica  nőknek szóló melléklete.

Kapcsolódó cikk

Nem csoda tehát, hogy az IMG modellügynökség, amely olyan nagyágyúkat tud soraiban, mint Gigi és Bella Hadid, Ashley Graham, Gisele Bundchen és Karlie Kloss, nem vesztegette az időt, és gyorsan szerződést kínált Gormannek.

Két éve már Milánóban is „ellopta a show-t”

Bármilyen meglepő, Gorman divat iránti elkötelezettsége nem újkeletű: már 2019 februárjában „Ismerjük meg a fiatal tehetséges költőt, aki ellopta a show-t a milánói divathéten” címmel cikkezett róla a Vogue, és az egész esemény egyik legizgalmasabb egyéniségeként jellemezték.

Amanda Gorman Is Giving Americans Hope

James Corden connects with Amanda Gorman, who captured the collective attention of Americans with her striking poem, "The Hill We Climb," during the inaugura...

Gorman közösségi oldalán is feltűnően sok fotón divatos holmiban pózol, ami egészen formabontónak hat, ha a bennünk élő költő sztereotípiára gondolunk.

A divat megkülönböztetett vizuális esztétikával támogatja a nyelvet. Amikor színpadon állok, nem csak egy ruhadarabot viselek, hanem a Wakanda Forever pólóm és a sárga szoknyám költői identitásomról is sokat elárul. Amikor elnyertem az Amerika ifjúsági koszorús költője címet, nagyon sokat foglalkoztunk anyukámmal azzal, hogyan öltözzek fel az alkalomra. Én vagyok ugyanis a sztájliszt és a sminkes is egy személyben, ha olyan helyeken lépek fel, mint a Kongresszus könyvtára vagy az MTV. Minden külsőséggel együtt hű akarok maradni önmagamhoz

– nyilatkozott a divathoz fűződő kapcsolatáról két éve Gorman

Kapcsolódó cikk

Az utóbbi időben annyiszor megkérdőjeleződött amerikai álom elevenedett meg a szemünk előtt január 20-án. Elképesztő lehetőségek és felkérések nyíltak meg a 22 esztendős szociológus végzettségű, ifjúsági koszorús költő előtt. 

 

The Obamas' Conversation Amanda Gorman Heard at the Inauguration

Poet Amanda Gorman revealed the amusing conversation between President Barack Obama and former First Lady Michelle Obama she overheard at the Inauguration. T...

Január 26-án például a The Ellen Show sztárvendégeként tündökölt, ami a házigazda Ellen DeGeneres-nek kifejezetten jót tehetett az utóbbi időben erősen megtépázott renoméja helyreállítása végett. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk