Amerika hangja a hajón

Mármint természetesen nem a hollywoodi típusú amerikai álomvilágé, hanem sokkal inkább az Közép-Nyugat sokszor borongós, sötét történetekkel teli világáé, amit a szeptember 29-én fellépő Slim Cessna’s Auto Club teljes hitelességgel testesít meg.

A denveri székhelyű Slim Cessna vezette zenekar pár nappal a testvérzenekarnak számító, hasonló hangulatú Wovenhand után lép színpadra az A38-on. A Slim Cessna’s Auto Clubra leginkább az americana, vagy az alternatív-country jelzőt szokás aggatni, amely műfajnak talán a legnagyobb zászlóshajójának számítanak a már említett Wovenhanddel és a 16 Horsepowerrel együtt. A több mint 20 éve létező ASCAC  zenéjében sötét vonalakkal rajzolja meg előttünk az amerikai vidék képét, amelyet átsző a protestáns vallásosság, a komor, baljós hangulatú tájak és az útszéli csehókban dülöngélő elveszett lelkek történetei.  

Ez a hangulatvilág köszön vissza a dalszövegekben is, amik leginkább a Biblia-sátán-folklegendák hármasát járják körbe. A sötét tónusú balladák klasszikus country felállásban, bendzsóval, tangóharmónikával kiegészülve szólalnak meg, Slim Cessna karakteres, néhol kísérteties atmoszférájú énekével kísérve.

A zenekar a hajóra új, The Commadments According to SCAC című lemezét bemutatni érkezik, amely album a korábbi anyagoknál valamivel rock and rollosabb lett, ezzel együtt pedig kicsit kevésbé borongós hangulatú. Természetesen a koncerten a korábbi 8 nagylemez dalait sem kell majd hiányolni, az előzenekar pedig a hazai Terra Profonda lesz.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – szeptember – 29. – 20-23 óra

Helyszín: A38

Jegyár: 1. 500 HUF  elővételben 2016. szeptember 28-ig az A38 honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból