Követem Élet + Stílus Az amerikai hadsereg új fegyvere áramütéssel hatástalanítja a célpontot

Az amerikai hadsereg új fegyvere áramütéssel hatástalanítja a célpontot

Promóció

Az amerikai hadsereg új, áramütés alapú, nem halálos fegyvert fejlesztett, amit elsősorban tüntetéseken lehet bevetni.  

Nem halálos fegyver kifejlesztése volt a cél

Promóció
- Advertisement -

Az amerikai kormányzatot egyre sürgeti az idő, hogy a választások előtt hatékonyan lépjen fel a Black Lives Matter tüntetések ellen, a drónok bevetése mellett, most egy új “csodafegyver” ígérkezik a rendbontók megfékezésére.

Az Amerikai Tengerészgyalogság egy teljesen új fegyvert tesztel, amely képes nem halálos erejű áramütést mérni a célpontra 30 méter távolságról. Az eszközt SPECTRE névre keresztelték, írja a Futurism. Összehasonlításként a hasonló fegyverek hatótávolsága jelenleg csupán 7 méter.

A Taser elektromos shotgunja csupán hét méterig hatásos / Fotó: Taser

A lövedéket bármilyen 12-es puskából ki lehet lőni. Az új fegyvert egy coloradói technikai kutató központ, a Harkind Dynamics fejleszti az Amerikai Védelmi Minisztérium támogatásával.

Hogy elkerülhető legyen a puskából kilőtt lövedék végzetes hatása, a Harkind egy kisméretű fékezőernyővel is felszerelte, amely azelőtt kapcsol be, mielőtt eltalálná a célpontot.

A cég szerint az ernyő a felére csökkenti a lövedék sebességét. A célponttól egy méterre a SPECTRE három tüskeelektródát bocsájt ki magából. Az elektródák elég élesek ahhoz, hogy átlyukasszák a ruhát, és ha mozgást érzékel, akkor további áramütéssel sokkolja az áldozatot.

A szakértők szerint veszélyes is lehet az áramütés

A nem halálos fegyverrendszerek mostanában azért kerültek a hírekbe, mert a rendőrök által kilőtt gumilövedékek súlyos szemsérüléseket, egyes esetekben maradandó károsodásokat okoztak a Black Lives Matter-tüntetők körében.

A SPECTRE / Kép: Harkind Dynamics

Az még egyelőre nem világos, hogy az új, áramütés alapú lövedék mennyire biztonságos a célpontokra nézve. A szakértőknek vannak kétségeik ezzel kapcsolatban.

„Ha a fékezőernyő nem kapcsol be idejében és közvetlenül becsapódik, akkor be is hatolhat a testbe, de mindenképpen traumát vált ki az ütés. Ha a fejet találja el, akkor súlyos sérülést vagy akár halált is okozhat” – magyarázza egy tudós.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3