Beperelte a termékenységi klinikát egy kaliforniai pár Los Angelesben, miután kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítés után összecserélték embrióját egy másik páréval.

DNS-vizsgálatot végeztek, így derült ki

Az érintettek, Daphna Cardinale és férje akkor fogott gyanút, miután feltűnt nekik, hogy a 2019-ben megszületett kislányuknak sötétebb volt a bőre, mint nekik, írja a Sky News.

Először nem igazán foglalkoztak ezzel, de később mégis elvégeztek egy DNS-vizsgálatot, ami alapján kiderült: Daphna egy másik pár gyerekét hordta ki, az övét pedig egy másik nő szülte meg. Daphnat nagyon megviselték a történtek, mondván, elvették tőle a lehetőséget, hogy kihordja saját gyerekét.

Más pár is keresetet nyújtott be

Az MTI információi alapján Cardinale-ék orvosi műhiba, szerződésszegés, gondatlanság és csalás miatt nyújtottak be keresetet, továbbá esküdtszéki tárgyaláson akarják felelősségre vonni a klinikát és vezetőjét. 

Daphna Cardinale és Alexander Cardinale már benyújtotta a keresetet a bíróságra, ám a Law and Crime oldala szerint a másik gyermek szülei is hamarosan pert indítanak – ők azonban névtelenek szeretnének maradni. A klinika illetékesei egyelőre nem reagáltak a keresettel kapcsolatban.

A kislányok egy hét különbséggel jöttek világra 2019 szeptember végén, szüleik pedig három hónapig nevelték őket, mielőtt a DNS-teszt megerősítette volna, hogy az embriókat felcserélték. A kisbabákat ugyan mindkét szülő nagyon megszerette, de végül közös megegyezéssel 2020 januárjában cserélték vissza, az eset óta pedig szoros kapcsolatot ápolnak.

Hamar rájöttünk, hogy mindenki számára kétségbeejtő lenne, ha nem láthatnánk többé a gyermeket, akit világra hoztunk, így megteszünk mindent, hogy egy nagyobb család lehessünk

– magyarázta Daphna, aki szerint mindkét család egyetértett abban, hogy nem szabad megszakítaniuk a kapcsolatot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet