5 funkció az Androidos okostelefonokban, amit talán nem ismersz

Manapság már mindenkinek ott lapul az okostelefon a zsebében. Ennek ellenére kevesen ismerik azt a rengeteg hasznos funkciót, amelyekre ezek az intelligens kis eszközök képesek. A Bright Side segítségével összegyűjtöttük, hogy a közismert funkciókon kívül mire használhatjuk a telefonunkat.

Így meríted a legkevésbé az akkumulátort

Okostelefon Kijelző Háttér
Fotó: © Pixabay

Ha fekete vagy sima sötét hátteret választasz, az automatikus pixelkiemelés kikapcsol, és azt veszed észre, hogy a készüléked akksija sokkal tovább bírja. Ez a funkció még nem elérhető minden Androidos készülékben, de a Samsung okostelefonokban és tabletekben már működik. Próbáld ki!

Távoli elérés

Okostelefon Távoli Elérés
Fotó: © Pixabay

Ez a funkció akkor jön jól, ha esetleg elvesztetted a telefonodat. Meghatározza a helyét és a segítségével zárolni is tudod a készüléket. Így tudod beállítani:

Beállítások / Biometrikus azonosítás és Biztonság / Mobil megkeresése és ott a Vezérlés távolról és a Google helymeghatározó szolgáltatást kell aktiválni. Ezen az oldalon láthatod, hol hagytad a telefonodat.

Fejmozgással is irányíthatod a telefonodat

Okostelefon Kezelés Fejjel
Fotó: © Pixabay

Ha éppen olyan helyzet adódik, hogy mindkét kezed foglalt, piszkos vagy csak nem akarod kivenni a jó meleg kesztyűből, akkor jól jöhet az a lehetőség, hogy a fejeddel is kezelheted az eszközt. Ehhez egy applikációt kell letöltened, az EVA Facial Mouse-t, és máris indulhat a headbangelés!

Titkos játék

Okostelefon Titkos Jéték
Fotó: Bright Side

Az Android 2.3 Gingerbreadtől felfelé a Google titkos ajándékkal lepte meg a felhasználókat. Nem is olyan könnyű megtalálni: menjetek a Beállításokba, válasszátok ki A telefon névjegyét. Ott koppintsatok gyorsan többször a Verziószámra, majd amikor a színes kép megjelent, koppintsatok rá megint, és akkor előjön a játék. Sikerült megtalálni?

Képernyő-kinagyítás

Okostelefon Kijelző Nagyítás
Fotó: © Pixabay

Gyakran a gyengénlátók sincsenek tisztában azzal, hogy ez a funkció mekkora segítség lehet számukra. Itt érhető el: Beállítások / Kijelző / Képernyő nagyítása. Ezek után egy érintéssel rá lehet fókuszálni a képernyő bármely részére.

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból