Olvasom Hiába nyerték el a fődíjat, szétosztották a kisebb kiadók...

Hiába nyerték el a fődíjat, szétosztották a kisebb kiadók között az irodalmi díjból származó pénznyereményétt

Promóció

A Fitzcarraldo Editions könyvkiadó nyerte a Republic of Consciousness-díjat a Jean-Baptiste Del Amo által írt Animalia című kiadványért, de a pénzjutalmat öt kisebb kiadó között osztották szét.

Az Animalia nyerte a rangos kitüntetést

Promóció
- Advertisement -

Fitzcarraldo Editions olyan Nobel-díjas írók munkáit publikálta, mint Svetlana Alexievich és Olga Tokarczuk, még azelőtt, hogy a rangos elismerésben részesültek volna. A kiadó a Republic of Consciousness elismerésben részesült, amely nem kevesebb mint 10 ezer font, közel négymillió forint pénzjutalommal is jár. Az összeget azonban szétosztották a döntős jelöltek között, írja a The Guardian.

Jean Baptiste Del Amo az Animalia írója / Fotó: Pittsburg Post-Gazette

A díjat részben a Kelet-Angliai Egyetem alapította, és olyan kiadók műveit ünnepli, amelyek legalább öt teljes állású alkalmazottal rendelkeznek. Az Animalia című könyv egy huszadik századi parasztcsalád életét dolgozza fel, akik egy sertéstelepet üzemeltetnek. A történetből nem hiányzik a brutalitás és a szexualitás sem.

A koronavírus miatti szolidaritás jellemzi az irodalmi életet is

A koronavírus által sújtott világban számos változás törtét, a különböző díjak és elismerések tekintetében is. Rendezvények és díjátadók maradnak el. A The Republic of Consciousness szervezői pedig úgy döntöttek, hogy a pénzdíjat egyenlő arányban osztják szét az öt döntőbe jutott jelölt között. Így segítve a járvány miatt bajba jutott kisebb könyvkiadókat.

Még Waldo is megsínyli a koronavírus okozta karantént

Még Waldo is megsínyli a koronavírus okozta karantént Piros-fehér csíkok mindenhol A Hol van Waldo?, vagy ahogy Észak-Amerikában hívják, Where’s Waldo? gyerekeknek készített könyvet előnyör 1987-ben adták ki. A kötet lényege, hogy a kétoldalú illusztrációkon a fiatalabbaknak meg kell találnia Waldó t, miközben körülötte rengeteg ember végez más-más tevékenységet.

„Sok minden elmondható az Animalia című könyvről, de a jelenlegi helyzet fényében valóban időszerű a könyv mondanivalója, amely az emberi testtel, mint élő szervezettel foglalkozik. A Covid-19 nem törődik a szellemünkkel, a racionalitásunkkal és a kreativitásunkkal. Nem törődik az emberi lényekkel: ez egy vírus, amely egyik szervezetről a másikra terjed. A koronavírusra mindannyian fogékonyak vagyunk, az Animalia emlékeztet rá bennünket, hogy miért” – méltatta a díjnyertes könyvet az alapító.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3