Február 9-én és 10-én a Trafóba egy tébolyult, túlfűtött táncelőadás érkezik: Anton Lachky Mellékhatások című koreográfiája.

Anton Lachky szlovák koreográfus neve elismerésre méltó. Korábban dolgozott már együtt olyan hírességekkel, mint például Akram Khan, de vendégkoreográfusként darabokat készített a Göteborg Balletnek, az Iceland Dance Companynek, vagy a Helsinki City Theaternek is. Mellékhatások című koreográfiája egy nő uralkodásvágyát kívánja megragadni, amely által megismerhetjük az elnyomás szorító érzését, valamint a saját ösztön feletti uralom elvesztését is.

A darab főként az elállatiasodást, függőségbe forduló imádatot, szexualitást és megszállottságot tűzte ki mondanivalójául, mely során egybemosódik a valóság és a fikció is.

Az előadó táncosok között fellép Milan Herich, Patricia Rotondaro, Sara Sguotti, és Varga Csaba is, akivel már találkozhatott a magyar közönség. Mészáros Máté Hinoki 2.0-jában és  a Timothy and the Things Schröndingerre várvájában is színpadra lépett, de a japán koreográfus, Hiroaki Umeda a Sziget Fesztiválon debütáló Drives című előadásában is megcsillanthatta tehetségét.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 02. 09. – 20 óra

              2017. 02. 10. – 20 óra

Helyszín: Trafó House, Budapest

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet