A brit hobbiékszerész szerint az emberi eredetű anyagokból készült bizsuk igazán személyes tárgyak, amelyek szeretteinkre emlékeztetnek.

Anyatejből ékszer

Sarah Hewes 35 éves, kétgyermekes édesanya, a brit állami egészségügyben dolgozik foglalkozás-terapeutaként. Számos hozzá hasonló nő él a világon, de a hobbija nem mindennapi. Hewes ugyanis anyatejből, emberi hamvakból, hajszálakból készít egyedi ékszereket. A különös vállalkozást az első karantén alatt indította el, mostanra pedig már egész Nagy-Britanniából kap megrendeléseket, írja a Mirror.

„Tanulási nehézségekkel küzdő felnőttekkel foglalkozom a munkám során. Imádom a kollégáimat és az ügyfeleimet, de az ékszerkészítés sokkal kreatívabb elfoglaltság és a vállalkozás is csak az enyém” – meséli Hewes.

Anyatej Mehlepeny Ekszer

Az anyatej és a szoptatás fontosságát akkor ismerte fel, amikor megszületettek a gyerekei. A most ötéves Orrent nem sikerült szoptatnia, akárhogyan is próbálkozott, ami rendkívül elszomorította. A következő gyermeknél, a jelenleg kétéves Lunánál már előre felkészült a várható nehézségekre. A végül 35 hétre született kislány kezdetben nem tudott ügyesen szopizni, és tápszerrel ki is kellett pótolni az anyatejet, de végül sikerült elérni, hogy csak anyatejet kapjon.

Egyre bővül az ékszerkollekció

Az Under the Pale Moon elnevezésű vállalkozás elindulása óta sikerült stabil vevőkört kiépítenie. Egy-egy egyedi ékszer 40-120 fontba kerül, amelyet közösen tervez meg a megrendelővel.

Az anyatejet először kiszárítja, majd a visszamaradó szárazanyagot porrá zúzza. Ezután UV-gyantával összekeveri, ebből lesz a kő, amit különféle formára lehet csiszolni, fényesíteni. Ezután kerül bele a foglalatba. Egy ékszeren belül többféle anyagot is fel lehet használni, kedvelt kombináció a hajszálak befoglalása az anyatejtartalmú díszítőkövek mellé. De a vállalkozás folyamatosan fejlődik, Hewes pedig új anyagokkal kísérletezik a megrendelők igényei alapján.

„Újabban kapszulába zárt porított méhlepénnyel dolgoztam, folyamatosan új fogásokat tanulok, így bővül a kollekcióm. Jelenleg ezüstékszer-készítői tanfolyamra járok” – mondta Hewes.

Az ékszertervező elmondta, melyik megrendelését tartja a legmeghatóbbnak.

„Azt látom, hogy milyen sokat jelent egy-egy ékszer a vevőim számára. Az egyik megrendelőm mesélte, hogy miután az apósa meghalt, a lánya nagyon szomorú volt, amiért szeretett nagyapja nem lehet majd vele életének fontos állomásain, mint az érettségi vagy az esküvő. Ezért a nagypapa hamvait belefoglaltuk egy nyakláncba, így egy kicsit mindig vele fog maradni” – mesélt vásárlói érzelmi indíttatásáról a brit nő.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet