Don Félix Cárdenas minden egyes nap megvárja, hogy Belén leszálljon a buszról a megállóban, hogy a nő biztonságban hazajuthasson munkából.
A szülők mindig próbálják a legjobbat nyújtani a gyerekeiknek. Attól a pillanattól kezdve, hogy tudomást szereznek az érkezésükről, feltétel nélkül szeretik őket, és arra törekszenek, hogy soha ne szenvedjenek hiányt az életben.

És ez a gondoskodás nem ér véget, amikor a gyerekek felnőnek, hiszen a szülők, ha tehetik, még ilyenkor is megpróbálják megóvni őket mindentől. Pontosan ez a helyzet a 72 éves Félix Cárdenas esetében is, a paraguayi Ñemby városában élő édesapa ugyanis minden nap a megállóban várja lányát, Belént, aki későn ér haza munkából.

Nem telik el úgy éjszaka, hogy ne várná a fiatal nőt, hogy épségben hazakísérhesse.
A nő megosztott egy fotót a Twitteren, amelyen az édesapja látható, amint késő este, hátra tett kézzel, türelmesen várja a lányát a buszmegállóban. „Csak 8:30 vagy 9:00 körül érek haza, és mindig vár rám a buszmegállóban” – írta Belén a közösségi oldalon.

Don Félix 2019 óta elmegy a lánya elé, hogy megbizonyosodjon róla, nem esik baja, és nem támadja meg őt senki. Kezdetben elment egészen Belén munkahelyéig, de idővel belátta, hogy nem lehet mindig a lánya mellett. Hagynia kell, hogy felnőjön, és megpróbálja megvédeni önmagát, anélkül, hogy túlságosan óvná. Ezért döntött úgy, hogy csak a buszmegállóba megy ki elé, és hazakíséri.

„Az első néhány alkalommal eljött értem a munkahelyemre, de aztán megszokta, hogy ez már nem az iskolám, hogy meg kell tanulnia elengedni, a magam útját járni, de mindig kijön elém a megállóba” – mondta a nő.
Belén nagyra értékeli édesapja kedves gesztusát, és tudja, hogy ez igazán csodálatos dolog. „Viejito, soha ne szalassz el engem! Nagyon szeretlek” – írta a Twitteren.
A képet már ezernél is többször osztották meg más felhasználók, akik a saját tapasztalataikról is meséltek. Valaki ugyanakkor megfogalmazott egy kritikát is a kedves történettel kapcsolatban, mondván, hogy az idős férfi veszélynek teszi ki magát azzal, hogy ilyen későn az utcán tartózkodik. Belén erre azt válaszolta, figyelmeztette az apját a veszélyre, de ő ragaszkodik hozzá, hogy megvárja, mivel, ha nem menne ki elé, sokkal idegesebb lenne a lánya biztonsága miatt.
A nő mindenesetre nagyon hálás az édesapjának, és ezt el is mondja neki. „Mindent megköszönök az apámnak, amit értem, a testvéreimért és a fiamért tett. Mindig is kiváló apa és nagyapa volt és az is marad” – mondta Belén.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet