A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen a bőr egészségének biztosítása érdekében. Semmivel sem árthatsz többet a bőrödnek, mint azzal, ha sminkben, nem letisztított arccal fekszel le aludni.
Az arctisztítás után történik meg az eszencia, lotion, hidratáló felvitele is, így minden reggel és este érdemes sort keríteni rá. Nézzük most meg közelebbről, melyek az arctisztítás lépései!

1. Sminklemosás

Az arctisztítás lépései az ázsiai bőrápolási rutin szerint a tisztítást, az előhidratálást, a célzott problémakezelést és az ápolást foglalják magukban. Ez utóbbi a legkönnyebben a SzépségCenter webshopban kapható arckrémek segítségével végezhető el.

Mielőtt azonban belevágnál az arctisztítás folyamatába, fontos, hogy alaposan megtisztítsd arcodat a sminktől és az egyéb szennyeződésektől! A vízálló vagy a tartós smink eltávolítására egy kétfázisú, olajos lemosó alkalmas a leginkább. Az olajos állag hatékonyan mossa le a sminket, miközben ápolja a bőrt.

2. Arctisztítás

Ha a makacs sminktől és az egyéb lerakódásoktól sikerült megszabadulnod, jöhet az arctisztító folyadék (micellás víz) vagy a krémes esetleg hab állagú arclemosó használata. A koreai arcápolási rutinnal ellentétben, a tajvani arcápolásnál nem szükséges a dupla arclemosás azaz elegendő egy lemosó terméket használni arctisztításra.

Minden esetben igyekezz olyan terméket választani az arctisztítás lépéshez, amely illeszkedik a bőrtípusodhoz, kíméletes, mégis hatékony! Mindegyik arclemosó alapos öblítést igényel, a micellás víz lemosásáról is minden esetben gondoskodni szükséges!

3. Előhidratálás

Az előhidratálás a bőrtípushoz passzoló lotion vagy toner alkalmazásával történhet meg. Az arctisztítás követően ennek a lépésnek a célja a bőr nedvességtartalmának pótlása. Száraz, dehidratált és érett bőr esetén ez a fázis kifejezetten meghatározó szereppel bír.

4. Célzott ápolás

Ennek a lépésnek a keretében van lehetőséged arra, hogy kezeld bőröd aktuális problémáit szérumok vagy eszenciák segítségével. A különböző anti-aging kozmetikumok, a pattanás és foltok elleni készítmények, valamint a bőrmegújító, bőrfiatalító anti-aging termékek alkalmazására is ekkor kerülhet sor.

5. Táplálás

Következő lépésként jöhet a táplálás. Egy jól megválasztott arckrémmel puhává és ragyogóvá varázsolhatod az arcbőrödet. Emellett reggelente fényvédőt is érdemes alkalmazni, amely a nap folyamán bőrödet megóvja majd a káros UV-sugaraktól, késleltetve ezzel a bőr öregedését.

Arctisztításra minden egyes nap, reggel és este is érdemes sort keríteni. Reggel nem minden bőrtípus esetén van szükség arctisztító használatára, zsíros, problémás vagy kombinált bőr esetén azonban mindenképpen ajánlott. Az esti arcápolás kiváló kiegészítője egy éjszakai gélmaszk, amely az éjszaka folyamán gondoskodik a táplálásról. Reggel azonban feltétlen nem szükséges lemosni, vagy ha le is öblíted, nem szükséges arctisztító használata.

Az arctisztítási rutin meghatározott lépésekből áll, a rendelkezésre álló idő és a személyes igények függvényében azonban személyre szabható. A megfelelő termékek használatával a rendszeres arctisztítás ragyogó, egészséges bőrt képes biztosítani hosszú időn keresztül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk