Amikor az otthonunkban megtalálható veszélyek kerülnek szóba, akkor a gyógyszerek tárolásán kívül a különféle tisztítószerek, így a mosószerek biztonságos tárolásáról is gondoskodnunk kell. Nem megfelelő tárolás esetén sokat romolhat a minőségük, és emellett a gyerekekre is tekintettel kell lennünk. A vegyi anyagok és az oldószerek veszélyesek lehetnek az egészségünkre, így emiatt is pontosan tudnunk kell, hogy miként tároljuk azokat.

Hogyan tároljuk a mosószereket?

Shoperia – A mosás szakértője Ariel mosószereinek kínálatából is láthatjuk, hogy többféle kiszerelésben tudjuk megvásárolni a termékeket. Műanyag flakonban, dobozban és zacskós kiszerelésben is elérhetők. Nézzük meg, hogy melyiket hogyan érdemes tárolni.

  1. A kapszulák tárolása
A kapszulák vékony polyvinyl fóliában kerülnek a dobozokba. Ez a fólia vízzel érintkezve feloldódik. Sokak kedvence, hiszen segítségükkel elkerülhető, hogy folyamatosan ki kelljen méregetnünk az adagokat. Nem megfelelő tárolás esetén, ha például nedvesség éri őket, akkor tönkremennek, így inkább egy tárolódobozba vagy szekrénybe helyezzük el.

2. A folyékony típus tárolása

A termék összetevői természetes módon bomlanak le, és ezt a folyamatot felgyorsíthatja a nagyon nagy hideg és a meleg is. Ugyan a tisztítószerben nem tesz kárt, de a hatékonyságát rontja. Az is elképzelhető, hogy be fog csomósodni, ezért mindig stabil hőmérsékleten tároljuk. A termékeket a háziállatok és a gyerekek elől is el kell tenni, mert fokozottan veszélyesek.

3. A por alakú termékek tárolása

Ezek a legolcsóbb termékek közé tartoznak. Megfelelő tárolás mellett korlátlanul eltarthatók. Hátrányuk, hogy nagyon érzékenyek a nedvességre és ha víz éri őket, akkor azt azonnal magukba szívják, emiatt száraz és hűvös helyen kell tárolni. Csomósodás vagy teljes megkeményedés esetén a legjobb, ha újat veszünk. Természetesen fel is lehet használni, mert ki fogja mosni a ruhákat, viszont mosópormaradékot hagy maga után, ami sok bosszúságot okozhat.

Miben tároljuk?

A folyékony kiszerelést legjobb, ha a használati utasítással és a mérőkupakkal együtt helyezzük el. Ezeket természetesen áttölthetjük bármilyen üvegbe vagy műanyag edénybe. Az üveges tárolással legyünk óvatosak, mert ha fénynek tesszük ki a szert, akkor könnyen tönkremegy. A por alapú szereket bármiben tárolhatjuk, de igyekezzünk a fénytől védeni. A műanyag edényeket árusító üzletek termékpalettáján nagyon sok praktikus tárolót találhatunk, válogassunk kedvünkre közülük.

Miért fontos a címkézés, ha saját edényekbe rakjuk el a mosószereket?

A tárolóedényeket érdemes címkével ellátni, hiszen csak így fogjuk megtalálni az éppen használni kívánt terméket. Tegyük külön a mosószereket, a fehérítőket és az öblítőket. A családokban gyakran előfordul, hogy többen is mosnak, ezért fontos megkülönböztetni a színes és a fehér ruhához használt tisztítószereket. Senkinek sem esne jól, ha a színes ruhák kifakulnának mert rossz terméket használtunk, amikor éppen a kedvenc filmzenénket hallgattuk mosás közben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.