Követem Design Retusálás nélkül hagyta a fotómodellek képeit az ASOS –...

Retusálás nélkül hagyta a fotómodellek képeit az ASOS – nem véletlenül

Promóció

Nagyon úgy tűnik, a hagyományos divatfotók ideje lejárt. Az ASOS divatmárka ezért lépett egyet előre és meghagyta a modelleket úgy, ahogy a természet megalkotta őket: retus nélkül.

Promóció
- Advertisement -

Egyre többen kritizálják a photoshoppolt, agyonretusált divatanyagokat, amelyekhez semmi köze a valósághoz.  Persze léteznek sima bőrű, tökéletes alakú emberek, de lássuk be, a többség nem ebbe a kategóriába esik. A gond ott kezdődik, hogy a legtöbb divatmárka negatívan állítja be, ha valaki nem tökéletes.

Igen, ilyen is van / Fotó: Cosmopolitan

A brit ASOS megelégelte, hogy évek óta szinte kizárólag retusált fotókkal dolgoznak a divatházak. Holott az átlagos testalkat sokkal közelebb áll az emberekhez, mert nem kelt frusztrációt bennük. A márka Twitter-oldalán több mint 15.000-en lájkolták a posztot, amelyen a bikinit bemutató modellek hasredői látszanak. A pozitív kommentek pedig megerősítik a feltételezést: a sokszínűség egyre inkább elfogadott.

Ilyen a tökéletes női test a világ különböző országaiban

A brit Superdrug Online Doctors készített egy összeállítást, amiben előzetes közvélemény-kutatások alapján megalkották tizennyolc ország nőideálját. Számítógép segítségével készítettek egy eredeti, átlagos testalkatot, majd ehhez képest alakították ki az adott nemzet “tökéletes testét”.

Az ASOS egyébként férfiak esetében sem izmos, kockás hasú személyeket alkalmaz a ruhák bemutatására. Ahogy írják „valódi férfiak, valódi testtel”. Eleinte talán furcsa retus nélküli fotókat látni egy divatmagazinban, de a retusáltat is megszoktuk. Valószínűleg, ezzel sem lesz gond hosszú távon.

Íme, még egy fotó a divatanyagból:

Így is szép / Fotó: Designtaxi

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3