A házaspár izgatott volt, hogy végre szülők lehetnek, de amikor az ikreik megszülettek, a szülők meglepő döntést hoztak, ami széles körben hatalmas felháborodást váltott ki.

David Farnell és felesége, Wendy Li hosszú ideje küzdöttek azért, hogy szülők lehessenek, és végül a béranyaság lehetősége mellett döntöttek, hogy megvalósítsák az álmukat – írta a Daily Mail.

Az ausztrál házaspár egy Pattaramon Chanbua nevű thai nő segítségével válhatott szülővé, a béranya Farnell hím ivarsejtjével és egy donor petesejtjeinek felhasználásával esett teherbe. A terhesség zökkenőmentesen haladt, amíg az orvosok váratlan felfedezést nem tettek.

Kiderült, hogy az egyik iker Down-szindrómával és egy életveszélyes szívbetegséggel születik majd. A hír hallatán az ausztrál házaspár állítólag megkérte a 21 éves béranyát, hogy vetesse el a beteg magzatot. Chanbua visszautasította a kérésüket, mert az abortusz bűnös dolog a thai kultúrában.

Amikor az ikrek 2013 decemberében megszülettek, Farnell és Li úgy döntött, hogy csak egészséges kislányukkal, Pipah-val térnek haza.
A-Házaspár-Akik-Lemondtak-Beteg-Gyermekükről1
/ Fotó: A 60 Perc Című Amerikai Televíziós Hírmagazin Részletei

A kisbabát „nem hagyták magára”

A szülők a béranyával hagyták a kis Gammyt, és bár Chanbua azt állította, hogy elhagyták a kisfiút, a bíróság másként ítélt. A szülők a bíróságon azt mondták, hogy a béranya még a terhesség alatt megszerette a kisfiút, és úgy döntött, hogy megtartja őt.
Azt állították, hogy siettek haza Ausztráliába a lányukkal, mert attól tartottak, hogy Chanbua megpróbálja őt is elvenni tőlük.
„A béranya el akarta venni a kislányunkat. Féltünk, hogy elveszítjük őt. Meg kellett próbálnunk elmenni, amilyen gyorsan csak tudtunk” – mondta Farnell.
A Házaspár Akik Lemondtak Beteg Gyermekükről2
/ Fotó: A 60 Perc Című Amerikai Televíziós Hírmagazin Részletei

Az emberek támogatják a kis Gammyt

Sokaknak azonban megvolt a maguk véleménye a történtekről, és megkérdőjelezték Farnell és Li álláspontját. A történet széles körű médiafigyelmet kapott, és a közvélemény összefogott Chanbua és Gammy baba támogatására.
Több mint 200 ezer dollár gyűlt össze a thai család megsegítésére. A pénzt Gammy egészségügyi szükségleteire fordították, és jobb életkörülményeket biztosítottak a családnak.

Isten kezében van

Sam Everingham, a Surrogacy Australia elnöke elmondta, hogy a kisfiú jó kezekben van Chanbuával. Így fogalmazott: „Egy olyan anyával van, aki szereti, és gondoskodni akar róla.”

A Házaspár Akik Lemondtak Beteg Gyermekükről3
/ Fotó: A 60 Perc Című Amerikai Televíziós Hírmagazin Részletei
Everingham hozzátette, hogy örömmel hagyták Gammyt Thaiföldön, Chanbua gondjaiban, de abban reménykednek, hogy a jövőben megakadályozhatják a hasonló esetek előfordulását.

Gammy nagyszerűen van

2019-es információk szerint Gammy, akit ma már Grammynek hívnak, nagyszerűen boldogul. Olyan iskolába jár, ami megfelelt speciális igényeinek, és minden nap egyre többet tanul.
Ausztrál állampolgárságot is kapott, és bár nem volt azonnali terv, hogy elhagyja Thaiföldet, Chanbua örült, hogy van egy biztonsági hálója a jövőre nézve.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet