Talán minden autótulajdonos számára ismerős lehet az az érzés, amikor a nap hevében vagy a hideg télben az autóajtó váratlanul becsapódik, a kulcs pedig bennmarad. Ezt követően ott állunk, tehetetlenül, a kontrol nem a mi kezünkben van. A hétköznapi zárproblémákra gyors cselekvésre van szükség. Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

Mikor következhet be a zárprobléma?

Az autózár-problémák a legváratlanabb pillanatokban léphetnek az életünkbe. Éppen az egyik kedvenc kávézónkba sietünk vagy nem akarjuk lekésni a mozit, ám a kapkodásnak köszönhetően sajnos az ajtó hirtelen becsapódik. Ismerős? De ez a fajta gond nem korlátozódik kizárólag az elfelejtett kulcsokra.

Megeshet, hogy az elveszett egy hétvégi kiruccanás során. Noha nem fordul elő sűrűn, ám természetesen megeshet. Az egyik leggyakoribb viszont autózáródás esetén, amikor a kulcs egyszerűen a zárban marad. A gyors bezáródásnál vagy kapkodásnál ez könnyen előfordulhat. 1886, az első benzinmotoros gépkocsi szabadalmi védettsége óta sok hordónyi üzemanyag elfogyott, a járművek modernizálódásával együtt pedig nőtt az elektronikus rendszerek szerepe is. Miért fontos mindez? Elektronikai hibák – például egy érzékelő vagy zármotor problémái – miatt is előfordulhat bezáródás. Szintén sűrűn felmerülő gond az elektromos zármotorokat és vezérlőrendszereket összekötő kábelek meghibásodása vagy szakadása is – hogy az időjárási viszontagságokat ne is említsük. A gyerekes családoknak a gyermekzár aktiválásából fakadó meghibásodás sem ismeretlen. Felelősségteljes szülők gyakran élesítik ezt a biztonsági funkciót, amely megakadályozza, hogy véletlenül kinyithassák az ajtót a jármű mozgása közben. Amikor a gyermekzár aktív, azt is jelenti, hogy belülről nem nyitható kilinccsel. De mi történik, ha probléma adódik a gyermekzárral? A külső kilincs által ugyan nyithatóvá válik, esetleg letilthatjuk a belső oldalon, de előfordul, hogy ekkor sem járunk sikerrel. Az autó gyermekzár funkciójának pontos működése modelltől és típustól függ, ezért érdemes ellenőrizni az autó használati útmutatóját, és szakembert hívni – főleg, ha a deaktiválás egyáltalán nem lehetséges.

Ezek a hétköznapi esetek szinte mindenkivel előfordulhatnak, és érdemes felkészülni a villámgyors megoldásokra.

Bezárt autó kinyitása? Mission: Possible

Amikor a baj megtörténik, mitévők legyünk mint autótulajdonosok? Végigvesszük a nyilvánvaló lehetőségeket. Megpróbáljuk óvatosan kinyitni az ajtót a kulcs forgatásával vagy éppen ellenőrizni a távirányító elemét, és ha szükséges, kicseréljük azokat benne.

Azonban sok esetben az egyértelműnek tűnő ötletek nem járnak sikerrel. Amikor felülkerekedne a stressz, netán épp késesben vagyunk valahonnan, bizony azonnali megoldásra van szükség, mintha egy akciófilm csúcsjelenetében lennénk. A Villám Autónyitás ebben a szituációban válik a hőssé, amelynek szakemberei 12 év alatt több mint 6 ezer sikeres autónyitás tudhatnak maguk mögött az ország minden pontjáról. A felmentő sereg Tom Cruise módjára sietnek segítségünkre, akárcsak a Mission: Impossible franchise egyik epizódjában. És ahogy lenni szokott, a film végén a lehetetlennek tűnő feladatot hirtelen megoldja a főhős és annak kollégái gyors, egyszerű, 5 perces művelettel. Ezt nevezik úgy, hogy küldetés teljesítve.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.

cipoteszt.hu - 2024 január - LinkMarketing - 2

Mikor cserélj futócipőt?

Vannak, akik akkor cserélik le a futócipőjüket, amikor akciót látnak; mások akkor, ha saját bőrükön tapasztalják a kopás negatív hatásait.