Amióta széles körben elérhetővé váltak a különféle autós kamerák és tolatóradarok, azóta sokkal biztonságosabbá vált a járművezetés. Már nem kell az érzékszerveinkre hagyatkozni, ha egy szűk helyre kell beállni, a forgalomban való részvétel pedig kevésbé stresszes úgy, ha az események rögzítésre kerülnek.

Így könnyítik meg a sofőrök életét az autós kamerák

Egy baleset esetén döntő fontosságú lehet, ha a történtekről készült felvétel. Az Autompláza Kft. menetrögzítő kamerái rendkívül jó felbontásban rögzítik az eseményeket, legyen akár éjjel, akár nappal. Az Autompláza Kft. tolatókamerái pedig a parkolásban segítenek.

Ma már egészen innovatív megoldásokat is lehet találni a piacon. A kombinált megoldások közül kiemelkedik az, amely teljes értékű visszapillantó tükörként és egyben autós kameraként funkciónál érintőképernyővel együtt. Az ilyen, visszapillantó tükörrel egybeépített kamerák az autó előtt és mögött történő eseményeket is felveszik.

A megoldás nagy előnye, hogy gyakorlatilag ki sem lehet szúrni, hogy kamera van a kocsiban, ráadásul a látómezőt sem takarja ki semmi. A kamera képe megjelenik a teljes tükörfelületen. Amennyiben kikapcsoljuk a kijelzőt, máris tükörként funkcionál. További jó hír, hogy erős napsütés esetén is jól működik.

Egy készülék több funkcióval is rendelkezhet

Léteznek olyan kamerák, amelyekhez GPS modul is tartozik. Egy egészen apró tárgyat kell az ilyen készülékek esetében a szélvédőhöz rögzíteni. Az ilyen rendszerek képesek szüntelenül rögzíteni azt, hogy a kocsi merre jár, továbbá a jármű sebessége is monitorozható. Egy kompjúterre installált programmal ezen adatokat később is lehet ellenőrizni.

Néhány autós kamera csupán menet közben működik. Akadnak azonban szép számmal olyan típusok is, amelyek parkoló üzemmóddal is rendelkeznek. Azon készülékek, amelyek a megállást követően automatikusan erre a módra váltanak, képesek felvenni azt, hogy mi történik a gépkocsi körül akkor, amikor a tulajdonosa nincs a volán mögött. Így könnyen bizonyítékot lehet szerezni, amennyiben valaki nekitolat az autónak, vagy más módon megsérti.

A legfejlettebb kamerák ráfutás érzékelővel is fel vannak vértezve. Egy régebbi típusú járgányt feltétlenül érdemes felszerelni ilyen extrával, hiszen így a közlekedés sokkal biztonságosabbá tehető. Az érzékelő képes jelezni azt, ha a gépkocsi előtt haladó autó túl közel kerül, mint ahogyan azt is, ha sávelhagyás történik. Persze ez csak akkor történhet meg, a sávok felfestése kifogástalan és az időjárási körülmények is megfelelőek.

Amit a modern tolatókamerák kapcsán tudni kell

A manapság kapható tolatókamerák között akadnak olyanok, amelyeket rendszámtáblakeretbe lehet integrálni. A széles látószögű kamerának köszönhetően jól beláthatóak azok a területek is, amire technikai segítség nélkül esély sem volna.

Tolatókamera vásárlása esetén érdemes meggyőződni arról, hogy a készülék járműspecifikus-e, azaz kompatibilis-e a saját autónkkal. A képrögzítés minősége szintén fontos szempont, hiszen nem sokat ér egy olyan felvétel, amelyen a rendszámok nem olvashatók.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.