Az AWS eurovíziós előadásáért a világ youtuberei teljesen odavannak

Miután megszületett az eredmény, ki képviseli hazánkat az idei Eurovízión, sokan meglepődtek. Nemrég pedig elstartolt a verseny. Megnéztük, milyen véleményen vannak a külföldi youtuberek az AWS zenekarról.

Minket is meglepett, nemhogy őket

Az AWS magyar banda lenyűgözte a világ youtubereit és róluk készült a legtöbb reakcióvideó. Az AWS egy alternatív rock-metal, post-hardcore stílust játszó zenekar, amit 2006 nyarán alapított Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron. A Dalban már egy jóval érettebb slágerrel indultak, mint amilyen zenét kamaszként játszottak, de a metálos hangszerelést megtartották.

23Aws9
Aws Zenekar / Fotó: A Banda Hivatalos Facebook-Oldala

Az eredményt először ők maguk is alig hitték el, kikerekedett szemekkel álltak a bejelentésnél, ami nem csoda, hiszen eddig főleg egyéni előadók kaptak esélyt az eurovíziós indulásra Magyarországon, ráadásul az általuk képviselt irányzat sem átlagos a versenyen.

Szétreakciózza a YouTube az AWS-t

Épp a vacsorámat ettem, amikor egyszer csak felugrott egy ajánló, hogy nézzem meg az AWS Viszlát nyár című dalát. Azonban felfigyeltem, hogy reakcióvideó, ráadásul külföldiek mondják el a véleményüket.

Az Eduardo Sanz Murillo youtuber láthatóan oda- meg visszavan a Viszlát nyárért. Több hozzászóló pedig meg is jegyzi, hogy “Hungria mi favorita ??”, azaz Magyarország a kedvence az idei felhozatalból. 

A nagyobb követőszámmal rendelkező Alesia Michelle is készített egy kontentet a magyar reménység kapcsán. Neki is nagyon tetszik, viszont megjegyezte, hogy az énekesnek nem jönne rosszul egy kis smink. Sőt, stylist.

Reaction: Hungary, Eurovision 2018

AWS is representing Hungary at the Eurovision Song Contest in Lisbon, Portugal. Find out what Eurovision Blogger, Alesia Michelle, thinks of this rock entry….

A Massive Destiny-nek is kifejezetten tetszik, nem győzi ismételgetni, hogy yeah, yeah és yeah. Megjegyzi viszont, ami sok emberben megfogalmazódik, hogy:

nem tudom, hány eurovíziós fogja [az AWS-t] utáli, de nekem bejön.

Az Eurovision Talk reakciójára szavak nincsenek. Nem véletlenül írom ezt: majdnem 1 percen keresztül csak baszdmegeket képes mondani a youtuber. 

Reaction: AWS IS GOING TO EUROVISION (Hungary 2018) (Warning: Strong Language)

The masterpiece known as “Viszlát nyár” won A Dal 2018. Now the next stop is the Eurovision Song Contest, where AWS will represent a style of music that is v…

Talán nem olyan szinten volt oda Esc Mike, de ő is azok táborát erősíti, akik a legesélyesebbnek tartja a magyar srácokat.

Eurovision 2018 Hungary – REACTION & REVIEW [AWS – Viszlát Nyár]

My greek friend Apostolis reacts to Eurovision 2018! Visit and make sure to subscribe to the official Eurovision channel here: https://www.youtube.com/user/e…

Azt mondja, hogy:

nem tudom, miről énekel, de egyszerűen imádom.

Majd hozzáteszi, hogy “ez az a hang, amit szeretek a rockdalokban. Tökéletes, erőteljes [a Viszlát nyár].”

Ezek a visszajelzések is mutatják, hogy nagy esély van egy újabb jó helyezésre. Sőt, arra is, hogy dobogósak legyünk. Azonban ha ez nem is valósul meg, mindenképpen megismertettünk egy jó, kifejezetten a mainstream berkeken kívül mozgó bandát a világgal. 

(Az általunk bemutatott videók csak egy kis szeletét képezik az AWS zenekarra készült reakcióvideóknak.)

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból