Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

Évezredek óta gyakorolják a Távol-Keleten, miért ne kölcsönözhetnénk mi is Európában a bölcsességükből? A Vital-maxnál is megvásárolható Ayurvedikus termékek széles skálája rengeteg bajunkra nyújthat megoldást.

Az Ayurveda filozófiája

Az Ayurveda (magyaros írásmóddal ájurvéda) az ősi Indiából származik és magában foglalja az egészséghez és az életmódhoz való hozzáállást, bölcsességet, szanszkrit nyelven az “élet tudományának” lehet fordítani.

Tehát egyfajta gyógyászati és életmódrendszerként kell elképzelni, mely több, mint ötezer évvel ezelőtt fejlődött ki a Távol-Keleten. Elvei szerint a test, az elme és a lélek szoros kapcsolatban állnak egymással, e három harmóniájának megőrzése jelenti a boldogságot és az egészséges életet.

Az Ayurveda elvei

Sokak számára kissé bonyolultnak tűnhet a rendszere, de néhány alapelv segítségével könnyebben megérthető:
  • Az életnek négy szintje van, ez a lélek (atma), a tudat (manas), az érzékszervek (indriyas) és a test (sharira). A legfőbb dolog, hogy az ezek közti kiegyensúlyozott kapcsolatra törekedjünk.
  • Az emberi testet energiák (doshak) irányítják, e három a Vata, Pitta és Kapha, ezek egyensúlya “felel” az emberek testi és mentális tulajdonságaiért.
  • A föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter az öt alapvető elem a világunkban, melyek minden anyagi és energetikai megnyilvánulásért felelősek a testünkön belül és azon kívül is.
  • Nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre és az életmódbeli változtatásokra annak érdekében, hogy az ember megőrizhesse egészségét és elkerüljék a betegségek. Az Ayurveda tanai szerint a megfelelő ételek, gyógynövények, masszázs és más terápiák (meditáció, jóga) segíthetnek az egyensúly fenntartásában.

A legnépszerűbb Ayurvedikus termékek

  • Ashwagandha kapszula – elősegíti a relaxációt, támogatja az érzelmi és fizikai egyensúlyt és segíti a szív- és érrendszer egészségének megőrzését.
  • Shatavari tabletta – a női egészség támogatója, a női hormonrendszer kiegyensúlyozásának segítője.
  • Triphala kapszula – méregtelenítésre, gyulladások, emésztési problémák, fekélyek kezelésére, puffadás enyhítésére használják.

Az Ayurveda holisztikus megközelítése összekapcsolja tehát a testet, az elmét és a lelket, az egyensúly fenntartására és az optimális egészség elérésére összpontosít.

Nem kell minden részét beemelnünk a mindennapjainkba, ha nem szeretnénk, viszont tény, hogy az egészséghez való hozzáállás – a megelőzés és a gyógynövények használata – mindenkinek hasznára válhat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.