Manapság már szinte nincs olyan ember, aki ne fogyasztana valamilyen étrend-kiegészítőt. Legyen szó fogyasztó tablettákról, ásványi anyag, esetleg vitamin pótlásáról, ezeknek a készítményeknek számos típusa létezik.
Az összetevők kapcsán szintén nagy az eltérés, így most próbáljuk tisztába tenni a dolgokat. Lássuk, hogy milyen tabletták vannak a piacon és mire jók!

Az étrend-kiegészítők típusai

Talán mindenki számára ismerősek a vitaminok, ezek a leggyakrabban szedett táplálékkiegészítők. Ezek olyan szerves vegyületek, amikre a testünknek bizony minden nap szüksége van. Ahhoz, hogy a szervezetünk képes legyen megfelelően működni, pótolni szükséges a vitaminokat, hiszen ezeket nem tudjuk megfelelő mennyiségben előállítani és elfogyasztani. Vannak olyanok, amiket a testünk egyáltalán nem termel, így csak ételekkel és italokkal tudjuk bevinni.
Érdekesség, hogy a D-vitamint például napfény hatására elő tudjuk állítani, azonban ha nem jutunk hozzá, akkor nem árt pótolni. Ellenben a C-vitamint, amit nem vagyunk képesek létrehozni a szervezetünkben, gyümölcsökkel és zöldségekkel tudjuk bevinni. Fontos tudni azonban, hogy amennyiben nem jutunk belőlük elegendő mennyiséghez, hiányállapot léphet fel.

A gyógynövényes étrend-kiegészítők

A gyógyszertárakban kapható készítmények között vannak gyógynövényes alapú tabletták is. Ezeket azonban a drogériákban is megtalálhatjuk. Az egyik ilyen egy háromféle növényből előállított kapszula. Az SD36 összetevői között kizárólag olyan virágok találhatóak meg, amelyek segítenek a fogyásban és az egészség megőrzésében. A barbarea vulgaris mellett ceratonia siliqua és ascophyllum nodosum kapott helyett az aprócska tablettában. Ezek jótékony hatással vannak a zsír lebontására, a vérnyomás helyreállítására, illetve akár a teltségérzet kialakítására egyaránt.

A gyógynövényeket már az ősidők óta használják. A történelem szerint már több mint 5000 éve képezik a mindennapok részét, így nem csoda, hogy a mai tudomány is ezekre támaszkodik. A hagyományos ázsiai orvoslás a mai napig ezeket használja, hiszen a gyógyítás sokkal hatékonyabb egy természetes módszerrel.

Minőségi készítmények

Érdemes tisztában lenni azonban azzal, hogy a boltok polcaira csakis ellenőrzött típusok kerülhetnek, így nem kell attól tartani, hogy káros anyagot vinnénk be a szervezetünkbe. Nem árt azonban alaposan megnézni az összetevőket, hiszen vannak, akik az egyes fajtákra allergiásak lehetnek. Az erősség és a hatékonyság szempontjából azonban nem érdemes a túl sok összetevős, komplex multivitaminokat vásárolni, hiszen az ezekben található fontos anyagok nem tudnak megfelelően hasznosulni. Érdemes inkább olyan változatot választani, amelyben maximum 2-3 vitamin vagy gyógynövény található.
Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, nyugodtan kérjük ki az eladó, illetve a gyógyszertáros segítségét, hiszen ők garantáltan jobban tudják, mire lehet szükségünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk