Manapság már szinte nincs olyan ember, aki ne fogyasztana valamilyen étrend-kiegészítőt. Legyen szó fogyasztó tablettákról, ásványi anyag, esetleg vitamin pótlásáról, ezeknek a készítményeknek számos típusa létezik.
Az összetevők kapcsán szintén nagy az eltérés, így most próbáljuk tisztába tenni a dolgokat. Lássuk, hogy milyen tabletták vannak a piacon és mire jók!

Az étrend-kiegészítők típusai

Talán mindenki számára ismerősek a vitaminok, ezek a leggyakrabban szedett táplálékkiegészítők. Ezek olyan szerves vegyületek, amikre a testünknek bizony minden nap szüksége van. Ahhoz, hogy a szervezetünk képes legyen megfelelően működni, pótolni szükséges a vitaminokat, hiszen ezeket nem tudjuk megfelelő mennyiségben előállítani és elfogyasztani. Vannak olyanok, amiket a testünk egyáltalán nem termel, így csak ételekkel és italokkal tudjuk bevinni.
Érdekesség, hogy a D-vitamint például napfény hatására elő tudjuk állítani, azonban ha nem jutunk hozzá, akkor nem árt pótolni. Ellenben a C-vitamint, amit nem vagyunk képesek létrehozni a szervezetünkben, gyümölcsökkel és zöldségekkel tudjuk bevinni. Fontos tudni azonban, hogy amennyiben nem jutunk belőlük elegendő mennyiséghez, hiányállapot léphet fel.

A gyógynövényes étrend-kiegészítők

A gyógyszertárakban kapható készítmények között vannak gyógynövényes alapú tabletták is. Ezeket azonban a drogériákban is megtalálhatjuk. Az egyik ilyen egy háromféle növényből előállított kapszula. Az SD36 összetevői között kizárólag olyan virágok találhatóak meg, amelyek segítenek a fogyásban és az egészség megőrzésében. A barbarea vulgaris mellett ceratonia siliqua és ascophyllum nodosum kapott helyett az aprócska tablettában. Ezek jótékony hatással vannak a zsír lebontására, a vérnyomás helyreállítására, illetve akár a teltségérzet kialakítására egyaránt.

A gyógynövényeket már az ősidők óta használják. A történelem szerint már több mint 5000 éve képezik a mindennapok részét, így nem csoda, hogy a mai tudomány is ezekre támaszkodik. A hagyományos ázsiai orvoslás a mai napig ezeket használja, hiszen a gyógyítás sokkal hatékonyabb egy természetes módszerrel.

Minőségi készítmények

Érdemes tisztában lenni azonban azzal, hogy a boltok polcaira csakis ellenőrzött típusok kerülhetnek, így nem kell attól tartani, hogy káros anyagot vinnénk be a szervezetünkbe. Nem árt azonban alaposan megnézni az összetevőket, hiszen vannak, akik az egyes fajtákra allergiásak lehetnek. Az erősség és a hatékonyság szempontjából azonban nem érdemes a túl sok összetevős, komplex multivitaminokat vásárolni, hiszen az ezekben található fontos anyagok nem tudnak megfelelően hasznosulni. Érdemes inkább olyan változatot választani, amelyben maximum 2-3 vitamin vagy gyógynövény található.
Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, nyugodtan kérjük ki az eladó, illetve a gyógyszertáros segítségét, hiszen ők garantáltan jobban tudják, mire lehet szükségünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.