Rá jár a rúd Berki Krisztiánra az elmúlt napokban. Miután gyanúsított lett egy ügyben, a Life TV csatornától kirúgták, Hajdú Péter vezérigazgató szerint viszont nincs köze a kettőnek egymáshoz.

Már az új plakátokon sem lesz látható

Ma jelentek meg azok a hírek, hogy Berki Krisztián, a Ferencvárosi Tornaklub (FTC) korábbi vezérigazgatója távozik a Life TV-től, és már nem is forgatnak többet vele.

Ez az elhatározás érett egy ideje sajtóértesülések szerint, és egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a Berki ellen büntetőfékezés miatt indult eljárás befolyásolta volna a csatorna vezetését a döntésben, bár biztosan nem segített a helyzeten. 

Berki Krisztian Lifetv Buntetofekezes
/ Fotó: Berki Krisztián Hivatalos Instagram-Oldala

Mint a Blikk megjegyezte, Berki Krisztián már a Bréking! nemrég közzétett új plakátjain sem szerepel, pedig ezeket még a botránya kirobbanása előtt készítették.

Reagált a Life TV az ügyre

Sokan úgy sejtik, a nemrég kirobbant botrány miatt döntöttek úgy, hogy megválnak Berkitől.

Kapcsolódó cikk

Hajdú Péter, a tévécsatorna vezérigazgtója a kormánypárti Borsnk elmondta, „a Van életünk című reality műsort eredetileg is úgy indítottuk, hogy a nézők különböző szereplőket, különböző ideig láthatnak a képernyőn. Hajdú hozzátette, Berki egy ideig még biztosan szerepelni fog a leforgatott részekben, de az ő szereplésével is egy meghatározott időszakra terveztek, amely hamarosan véget ér. Hajdú Péter hangsúlyozta, a döntés hátterében nem áll a napokban kiderült ügy. Információk szerint a Van helyünk főszerkesztője és Berki közötti feloldatlan konfliktus játszott közre abban, hogy távozik a médiaceleb a tévécsatornától.

Berki augusztus óta vezette a Bréking! című műsort, majd nemrég a Van életünk című reality műsorban is feltűnt, ahol az eddig felvett részei még adásba kerülnek, ám ettől a héttől már nem vesznek fel új jeleneteket Berkivel és feleségével, Mazsival.

Tanúból gyanúsított lett Berki Krisztián a büntetőfékezéses ügyben

Közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat egy 2018-as büntetőfékezéses ügy miatt azzal a sofőrrel szemben, aki a vád szerint éppen három évvel ezelőtt, március 17-én befékezett egy autóbusz előtt Budapest III. kerületében, a busz pedig hiába vészfékezett, nem tudott megállni, belehajtott a Bentley-be.

Berkire az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltást kért.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint Berki 2018. március 17-én, Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg.

A sofőr a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind Berki, mind a busz vezetője dudált egymásra, majd a Bentley-t vezető Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Berki-Krisztian-Buntetofekezes-Birosag
Berki Krisztián A Karambol Után / Fotó: Blikk

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előrelendültek, kiestek, a kapaszkodórúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a Bentley-ben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Kapcsolódó cikk

Csokit is vitt az előadónak

Berki Krisztiánt az ügyben egyébként 2020 májusában rabosították. Ügyvédje, dr. Szilágyi Roland a Blikknek akkor azt mondta, a gyanúsítás ellen panasszal élnek majd, mert „a BKK videófelvételét visszanézve azt láttuk, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védencemnek”. Tehát szerintük a buszsofőr elkerülhette volna az ütközést.

Berki is nyilatkozott akkor a lapnak. „A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett” – fogalmazott.

Akkor hozzátette: ha őt hozzák ki bűnösnek, vállalja a felelősséget. 

Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni

– mondta Berki, aki a 2019. októberi önkormányzati választáson indult a főpolgármesteri címért is.

Egy újabb felvétel is előkerült

A Telex információi szerint a rendőrség egy újabb büntetőfékezést vizsgál, ami még nem köthető egyértelműen Berkihez.

A tavaly nyári felvételen az látható, hogy egy robogós szintén a harmadik kerületben, a Pusztakúti úton kihajt egy másik jármű elé, majd szándékosan lefékez előtte, hátrafordul és valószínűleg magyaráz is valamit. A motoros feltűnően hasonlít Berkire.

Most ez komoly, hogy már motorral is büntetőfékeznek?

Tegnap, 24-én délelőtt, röviddel 9 óra után történt az eset, olvasónk sorai szerint.A felvétel beküldője eredetileg egy kérdéssel fordult hozzánk:"Véleményet...

A videót készítő sofőr azzal a kérdéssel fordult a bpiautosok.hu-hoz, hogy megtudja, a robogós manővere büntetőfékezésnek számít-e, és mivel kitakarás nélkül tette, könnyű lesz kideríteni, hogy ki büntetőfékezett.

A Telex megkereste Berkit is, aki azt mondta, nem látta ezt a videót és most nem is tudja megnézni, mert „egy tanyán forgat, ahol nincs 4g”, tavaly nyáron pedig nem is volt itthon, három hónapot Cipruson töltött.

Áfacsalási ügyek a Life TV-nél

Berki érintett vagy érintett volt egy áfacsalási ügyben is, ám annak ítélete még kérdéses. A per 2019 májusában indult, és Berkit 45. rendű vádlottként azzal vádolták, hogy a BK Movie Start nevű filmes-produkciós cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be, így társaival kb. hatmilliárd forintos adócsalás részese volt. Ebből a vád szerint Berki része ötmillió forint volt. Az ügynek összesen 64 vádlottja van, Berki elismerte bűnösségét. Az ügyészség a vádlottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádolta meg.

Akkor az ügyész ötmillió forint vagyonelkobzás mellett egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, két évre felfüggesztve.

Érdekesség, hogy a Life TV vezérigazgatója, Hajdú Péter is érintett volt egy áfacsalási ügyben. Hajdút el is ítélte a bíróság. Mészáros Lőrinc felesége, a tévécsatorna tulajdonosa azonban megnyugtatta az áfacsalási ügy ítélete után, továbbra is elégedett Hajdú munkájával. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet