Hány és hány filmet látunk, amelyben a babák vagy gyermekek önfeledt hintázásának idillikus képe tárul elénk?! A babák nem véletlenül szeretik a hintáztatást, ugyanis a biztonságos anyaméhre emlékezteti őket, amikor egy állandó “lebegő” érzés mellett fejlődhettek, növekedhettek. Mivel ez a tevékenység egyszerre örömteli és nyugtató számukra, mindezt az édesanyák is felismerték, így nem is meglepő, hogy a legtöbben már a kezdeti időszakra beszereznek egy bölcsőhintát.

A Berry Baby hinták széles választékát kínálja, köztük babáknak való típusokat, illetve nagyobb gyermekeknek megfelelőket egyaránt. Ebben az írásunkban elmondjuk, hogy melyek a praktikus felszerelések előnyei, illetve milyen kedvező befolyással lehet a hintázás gyermekünk fejlődésére, jóllétére.

A hintáztatás kedvező hatásai

Azzal talán nem árulunk el nagy titkot, hogy általa lerövidülhet az altatás ideje, ami külön előny egy fáradt, keveset pihenő édesanya számára. Ha tehát olyan eszköz segítségét vehetjük igénybe, amely révén a baba gyorsabban elszenderedhet, vétek volna nem kihasználni.

A kutatások arra a megállapításra jutottak, miszerint a bölcsőhinta komoly szerepet játszik a fizikai, szociális és kognitív készségek fejlesztésében. Továbbá a hintázás segíti a finommotorikus készségek kialakulását, javítását, illetve jótékonyan hat a ritmusérzékre és a mozgáskoordinációra. Napközben kipróbálhatjuk azt is, hogy a kedvenc dalainkra ringatjuk, hintáztatjuk, persze csak visszafogott hangerővel, így a baba örömteli tevékenysége összeköthető a zenés kikapcsolódásunkkal.

Miért érdemes a Berry Baby hintái közül választani?

Ezen termékek fából és vászonból készülnek, ami egyértelműen jobb választás, mint egy műanyag változaté. Nagyon strapabíróak, ugyanakkor egyszerűen megoldható a tisztításuk, ugyanis a szövet levehető.

Sok helyen csupán a hinták alapját szerezhetjük be, azonban az említett webshopból rendelve hátpárnát és szivacslapot is kapunk a praktikus felszerelés mellé, így nem kell külön beszerezni ezen kiegészítőket. Ráadásul innen több kelléket is megvásárolhatunk annak függvényében, hogy milyen hintával rendelkezünk, például távtartót a bölcsőhintához, rugót vagy kötélzetet.

A hinták típusai

A bölcsőhinta kifejezetten nyugtató hatású, nem mellesleg rengeteg készség kialakításában, fejlesztésében szerepet játszik. Előnyös a szülők szemszögéből, hiszen lerövidíti a kicsi elalvási idejét, ugyanakkor a baba számára is kedvező, mivel álomba ringatja, megnyugtatja.

Beszerezhetünk továbbá nagyobb gyermekek számára is termékeket, amelyek akár ugráló hintaként is funkcionálhatnak, de a hagyományos hintázás is megoldható általuk. Ez utóbbiakat 6 hónapos kortól lehet alkalmazni egészen 3 éves korig. Ezen típusok már inkább a gyermek önfeledt időtöltését szolgálják, vagyis javarészt a játszós órákban kerülnek fókuszba.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.