Válasszon hatékony hajformázó eszközt a tökéletes frizurához!

Egy nő számára biztosan ismerős a helyzet, hogy amikor egyenes a haja, akkor hullámosra vágyik, amikor pedig hullámos, akkor mindenképpen egyenesítené. Mindemellett pedig alkalmakkor mindenki szereti egy picit másképp viselni a hajkoronáját, egy kis változatosságot csempészve a megjelenésébe. Minderre lehetősége is van a mai modern eszközök, mint a fésű, a hajcsavaró vagy a hajformázó egyes készülékeinek segítségével. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően egy-egy átalakulásnál nem szükséges egyből hívni a fodrászt és időpontot foglalni, hanem akár Ön is képes lehet saját otthonában elkészíteni a tökéletes hajkoronát.

Mit kell figyelembe vennie hajformázó választása előtt?

Amennyi időt tölt a hajkoronája megformázásával, elsődleges szempontnak kell lennie a tartósságnak. Így érdemes olyan készüléket választania, amely garantálni tudja azt. Mindenekelőtt érdemes feltérképeznie a haj típusát, hiszen nem mindegy, hogy vékony vagy vastag szálú, rövid, félhosszú vagy hosszú hajkoronáról van szó.

A BestMarktnál kapható hajformázó fésű esetében például minél rövidebb a haj, annál kisebb átmérőjű eszközt szükséges vásárolnia. Amennyiben meghatározta a hajtípusát, utána a hajformázó fésű vagy egyéb eszköz bevonatát szükséges behatárolnia.

A teflonbevonattal rendelkező hajformázó eszközök a konyhai teflonhoz hasonlítanak, és azonos elven működve megakadályozzák a hajápolók és egyéb kozmetikai szerek letapadását. Így sem a fésű, sem a haj nem lesz ragacsos. A kerámiabevonat is nagy népszerűségnek örvend, hiszen használata alkalmával képes egyenletesen eloszlatni a hőt. Így nem károsítja a haj szerkezetét. Manapság már megvásárolhatók azok a hajformázók, amelyek külön gyémántbevonattal is rendelkeznek, így kifejezetten hosszú élettartamnak örvendenek.
A titánbevonat hőálló, valamint hőtartó képességéről híres, amelynek köszönhetően tapadásmentes hajformázást biztosít. A teflonszálas kivitel a teflon összes előnyös tulajdonságát magában hordozza mindazon felül, hogy tűri a magas hőmérsékletet is. A turmalin képes selymessé és fényessé varázsolni a hajat, végül az ionizáló tulajdonsága miatt a haj nem fog elektromossággal feltöltődni. Mindezt érdemes szintén hajtípus alapján megválasztani.

Legnépszerűbb hajformázók, fésűk és hajcsavarók

Manapság már nem csak hajvasalókkal tudja kiegyenesíteni a haját, de vannak olyan hajsimító kefék, amelyek a legegyszerűbb fésű elvén működnek, és képesek pár fésülést követően kiegyenesíteni a hajat. Kifejezetten hasznos lehet, amikor szorítja az idő és egy gyors, de mégis hatékony megoldásra vágyik. Ugyanígy vannak eszközök, amelyek a haj göndörítésére vagy hullámosítására hivatottak, és amelyekkel elképesztő, valamint tartós eredmény elérésére képes. Ilyenek a meleg levegős hajformázók is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból