Május végén online, streamelt formában tűzik műsorra a Beszélő levelek című produkciót; a pünkösdi és az azt követő hétvégén két műsort is láthat a közönség.

Ötéves a híres emberek leveleit bemutató programsorozat, a Beszélő levelek

Az ötéves programsorozat két külön műsorral jelentkezik; a május 22-től és 29-től elérhető részekben többek között VI. György brit király, Bajor Gizi, Joe Biden, G.B. Shaw és Jászai Mari leveleiből olvasnak fel olyan jeles művészek, mint Hegedűs D. Géza, Fullajtár Andrea, Vándor Éva vagy Kaszás Gergőolvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Beszélő levelek – kinyílik a hírességek postaládája címmel 2016 őszén indult útjára a színházi-irodalmi programsorozat, amelyben egy házigazda és öt előadóművész segítségével ismert és kevésbé ismert emberek, történelmi személyek, művészek, politikusok életébe pillanthatnak be a nézők különleges, szellemes, szerelmes vagy épp történelemformáló leveleiken keresztül.

Beszelo Levelek Online Mozsar Muhely
Külön Erre Az Alkalomra Összeállított Műsort Nézhetnek Meg Az Érdeklődők Stream Formájában, Amelyet Ezúttal Is Böhm György Jegyez Rendezőként / Fotó:

Mint írják, az Angliában népszerű Letters Live ötlete nyomán az esteket Megyeri Léna indította el Magyarországon, a budapesti Mozsár Műhelyben. Az azóta eltelt csaknem öt évben a hazai irodalmi és a színházi élet neves alkotói olvastak fel leveleket a havi rendszerességgel jelentkező rendezvényen.

Most először online is láthatjuk

A Beszélő levelek a pandémia okozta leállás óta most először látható, ezúttal online formában. Május 22-én és 29-én két teljesen új, külön erre az alkalomra összeállított műsort nézhetnek meg az érdeklődők stream formájában, amelyet ezúttal is Böhm György jegyez rendezőként.

A május 22-től megtekinthető Beszélő levelek házigazdája Ódor Kristóf. Csiby Gergely, Fullajtár Andrea, Kaszás Gergő, Spilák Klára és Szántó Balázs tolmácsolásában a közönség többek között megtudhatja, hogy miért írt panaszlevelet egy nő Steven Spielbergnek az E.T. megtekintése után; mit tanácsolt Joe Biden egy dadogó diáknak és hogyan évődött egymással leveleiben Bajor Gizi és Vajda Ödön; de a nézők megismerhetnek néhányat a történelem legszellemesebb táviratai közül is. A műsort a Uknow Duo dalai színesítik.

A május 29-től elérhető adásban kiderül, hogy mit írt II. Erzsébet édesapja a lányának az esküvője napján; min háborodott fel G.B. Shaw a londoni operaházban, miért szerette volna visszaadni néhány szerepét Jászai Mari és hogyan lett egy antikvárium egy különleges barátság szülőhelye. A leveleket Eke Angéla, Epres Attila, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza és Vándor Éva olvassa fel, a műsor zenész vendége az Infusion Trióból és a Follow the Violinból is ismert Farkas Izsák. A műsor házigazdája Bősze Ádám.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet