Így segíthetsz te is megmenteni a Bihari utca lakóit a kilakoltatástól

A Kőbányai Önkormányzat a Bihari utca 8/c. szám alatti önkormányzati lakóház elbontását tervezi. Az ott lakók egy részének az önkormányzat nem biztosít cserelakást, ők így hamarosan utcára kerülhetnek. Segíts megállítani ezt a felelőtlen és embertelen intézkedést!

A ház elbontásával 73 komfortos önkormányzati bérlakást veszítene el egy olyan kerület, ahol már most is nagyon sokan és nagyon sokáig várnak szociális bérlakásokra. 

Az épületet 7 évvel ezelőtt több mint 700 millió Ft közpénzből újították fel. 

Az önkormányzat most mégis el akarja bontani az épületet, mert az a felújítás során elkövetett mulasztások miatt szerintük „veszélyessé” vált.

Blog3 20
A Bihari Utca Lakói Transzparensekkel Üzentek A 2018-As Testületi Gyűlésen / Fotó: A Város Mindenkié

A Város Mindenkié és a Bihari utca lakói elérték, hogy a kőbányai önkormányzat május 31-ig megvizsgálja, hogy egyáltalán indokolt-e a lakóház bontása, vagy az épület hibái egy újabb felújítással kijavíthatóak volnának. Az önkormányzat azonban addig is folytatni akarja a lakók kilakoltatását. A téli kilakoltatási moratórium április 30-án jár le, de az önkormányzat már januárban is kilakoltatott volna egy négygyermekes családot, akiknek egyetlen forint tartozása sem volt. 

A kilakoltatással fenyegetett lakók között vannak kisgyerekesek, idősek és betegek is, ráadásul sokan saját pénzükből újították fel a lakásukat.

A Bihari utca lakói sokféleképpen próbáltak párbeszédet kezdeményezni az önkormányzattal, de sem Kovács Róbert polgármester, sem Weeber Tibor alpolgármester nem hajlandó tárgyalni velük.

Írj levelet a kőbányai döntéshozokóknak, hogy végre meghallgassák a Bihari utca lakóit és senki se kerüljön az utcára az önkormányzat felelőtlensége miatt!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból