Követem Közélet Bill Gates szerint a Microsoft által felvásárolni kívánt Tiktok...

Bill Gates szerint a Microsoft által felvásárolni kívánt Tiktok méregpohár

Promóció

A Microsoft egykori feje, Bill Gates nem rajong a Microsoft és a TikTok közös üzletért, és biztos benne, hogy a felvásárlás nem lesz könnyű menet volt cége számára.

Gates egyelőre nem lát tisztán

Promóció
- Advertisement -

A Microsoft társalapítója és egykori vezetője, Bill Gates a Wirednek adott interjújában igen veszélyesnek minősítette volt cégének TikTokkal kapcsolatos terveit, és úgy fogalmazott, hogy bár még homályosak a részletek, véleménye szerint ez az üzlet egy méregpohár a Microsoft számára.

Bill Gates, a Microsoft egykori vezetője / Fotó: Getty Images

Gates elmondta, egyelőre nem látja tisztán, a techóriás hogyan szeretné lebonyolítani a potenciális TikTok-ügyletet, főleg azután, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette, valamilyen formában az ország államkincstára is részesedést kér a haszonból. Vagyis a peremfeltételek az üzleti életben meglehetősen szokatlanok, de a Microsoftnak nincs más választása, mint minden tekintetben igazodni ezekhez.

Gates tart a felvásárlástól

A volt Microsoft-vezért azután kérdezték a TikTokról, hogy napvilágra kerültek a Microsoft felvásárlási tervei, és a Financial Times megszellőztette, hogy a megállapodás előkészítése már gőzerővel halad. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy időközben Trump kijelentette, ha szeptember 15-ig a Microsoftnak nem sikerül tető alá hoznia az üzletet, betiltja a TikTokot. Sőt, azóta a WeChatet is megszabályozná, és elnöki rendeletének kihirdetése után 9%-ot zuhantak a WeChat anyacégének részvényei a hongkongi tőzsdén.

A TikTok megszerzésével a Microsoft meghatározó pozíciót szerezhet magának a közösségi médiában, ugyanakkor azonban belekeveredik az amerikai-kínai kereskedelmi háborúba is. Gates egyértelműen tart a felvásárlástól, de a megállapodás megkötéséig még bő egy hónap áll a felek rendelkezésére.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3