A Samsung Electronics a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal közösen egy állításuk szerint minden korábbinál higiénikusabb eszközt fejlesztett ki a Reinventing the Toilet Challenge (Újra feltalálni a WC-t kihívás) keretében.

Bill Gates alapítványa és a Samsung 2019-ben kezdtek el dolgozni egy projekten, és nemrégiben egy kutatócsapat befejezte a prototípus sikeres tesztelését. A termék energiahatékony, szennyvízkezelő képességgel rendelkezik, és megfelel a háztartási használatra szánt, újra feltalált WC kereskedelmi forgalomba hozatalához előírt teljesítménynek, írja a Blikk.

Az új WC technológiái közé tartozik a hőkezelés és a biológiai feldolgozási technológiák, amelyek elpusztítják a kórokozókat az emberi hulladékból, és a kibocsátott szennyvizet és szilárd anyagokat biztonságossá teszik a környezet számára.

„A rendszer lehetővé teszi a kezelt víz teljes körű újrahasznosítását. A szilárd hulladékot dehidratálják, szárítják és hamuvá égetik, míg a folyékony hulladékot biológiai tisztítási eljárással kezelik” – írja a Samsung News.

A funkciók ellenére az új WC kinézetre megszólalásig hasonlít a más megszokott WC-kre.

Bill Gates Uj Wc Projekt Ujra Feltalalni A Wc-T 1

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF szerint mintegy 3,6 milliárd ember kénytelen nem biztonságos higiéniai létesítményeket használni, aminek következtében évente félmillió, 5 év alatti gyermek hal meg a biztonságos vízhez és higiéniához való korlátozott hozzáférés okozta hasmenéses megbetegedésekben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet