Alapvető biztonsági intézkedések otthonunk védelmében (nem csak az ünnepekkor)

Közeleg a karácsony és az év végi szabadságolások ideje, ez pedig azzal jár, hogy sok család útra kel meglátogatni a távolabb élő, régen látott rokonokat, hogy közösen ünnepeljenek. A betörők azonban ilyenkor sem pihennek, az üresen hagyott ingatlanok pedig rendkívül vonzó célpontok lehetnek.
Ahhoz, hogy nyugodt szívvel hagyhassuk hátra otthonunkat, tegyünk meg mindent a biztonság érdekében – természetesen nem csak az ünnepi időszakban, hanem egész évben.

Szereljünk fel riasztót és kamerákat!

A legalapvetőbb biztonságtechnikai megoldás a riasztó és a kamera, de sajnos sokan még ennyit sem hajlandóak áldozni a védelemre, mondván “engem úgysem akar kirabolni senki.” Pontosan ez az dolog, amiben soha nem lehetünk biztosak.
Manapság egy riasztót felszereltetni már egyáltalán nem nagy feladat, sőt, a legtöbb készülékhez távfelügyeleti szolgáltatás is kérhető. Ilyen esetben ha betörés történik, akkor egy néma riasztás fut be a távfelügyeletet szolgáltató biztonságtechnikai céghez, akik azonnal értesítik a tulajdonost és a rendőrséget is, így könnyebben tetten érhető a rabló.
A kamerák pedig rögzítik az elkövetőt. Mindemellett a tulajdonos távolról, az okostelefonja segítségével is bármikor ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e odahaza.
Azonban ne feledjük, hogy ezek a megoldások bár hatásosak, ugyanakkor fizikailag nem gátolják meg a betörőt abban, hogy bejuthasson az ingatlanba.

Építtessünk be biztonsági ajtót!

Hirdetések
A legegyszerűbb védekezés a hívatlan látogatók ellen az, ha nem engedjük őket behatolni az otthonunkba. Erre a célra pedig a legjobb eszköz egy biztonsági ajtó.
Az ilyen nyílászárók nem keverendőek össze a normál műanyag vagy fa bejárati ajtókkal, ugyanis a belsejükben valamilyen masszív fémlemez (többnyire acél) található, és olyan extrákkal rendelkeznek, mint a kiemelésgátló csapozat, a mobil és fix záródási pontok, a biztonsági zárrendszer, valamint az ugyancsak masszív ajtókeret.

A Nívó egyedi bejárati ajtók szintén betörésbiztosak, amit MABISZ tanúsítvány is alátámaszt. A betörőnél hiába lapul feszítővas, csákány, fúrógép vagy egyéb célszerszám, semmire sem fog menni vele, hisz az ajtó minden próbálkozásának stabilan ellenáll.

A biztonsági ajtók manapság már bármilyen lakásba vagy házba beépíthetőek. Az egyedi gyártásnak köszönhetően pedig lehetőség van az egyszerű és a luxus igények megvalósítására is.

Programozzuk be a kül- és beltéri fényforrások be- és kikapcsolását!

Szakállas trükk, de adott esetben működhet, ugyanis a betörők igyekeznek elkerülni a találkozást a lakókkal akció közben. Állítsunk be időzítőt néhány benti és kinti fényforrásra, hogy bizonyos időközönként fel- és lekapcsoljanak. Ezzel azt a látszatot keltjük, hogy a család otthon tartózkodik, ez pedig visszatartó erővel bírhat.
Ám figyelem: ezt a módszert csak kiegészítésként alkalmazzuk, ugyanis a betörők egy része átláthat a szitán és rájöhet, hogy mindez csupán illúzió! A biztonsági ajtót és a riasztót ez a trükk nem helyettesítheti.

Top sztorik a rovatból

barber-shop-gb60ac37e9_1280

Te láttál már ilyen látványos barber shopot?

Manapság az ápoltság, a jó kinézet igenis fontos és elengedhetetlen. Ez elmondható az élet szinten minden területére. Legyen szó akár egy üzleti megbeszélésről, tárgyalásról vagy akár mondjuk egy családi születésnapról.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet