A Color of Change szervezet készül bojkottálni a Facebookot, hamarosan tárgyalásokat kezdeményeznek Mark Zuckerberggel.

A szobrok ledöntése után a Facebook következhet

A Facebookot nem csak az összeesküvés-elméletek terjedésének elősegítése miatt, hanem Donald Trump rasszista megjegyzéseinek megjelenítése okán is kritikák érik.

Több mint 300 hirdető sorakozott fel a Stop Hate for Profit mozgalom mögött, azzal a szándékkal, hogy bojkottálják a Facebookot, írja a The Guardian. Július hónapban nem hajlandóak a platformon hirdetni. A közösségi oldal bevételeinek 98%-a származik reklámbevételből. A mozgalom célja, a faji egyenlőség megteremtése a Facebookon is. Rashad Robinson, a Color of Change (A változás színe) vezetője a követeléseiket is hamarosan a Facebook első embere, Mark Zuckerberg elé tárja.

Zuckerberg Facebook Black Lives Matter
Mark Zuckerberg / Fotó: Gerard Julien

Rashad Robinson a nagyobb hirdetőkkel összefogva szeretne nyomást gyakorolni a Facebookra, hiszen véleménye szerint nem helyes, hogy fehér nacionalista és rasszista tartalmaknak enged teret a platform. Fontosnak tartják, hogy gátat szabjanak a gyűlöletbeszédnek a közösségi oldalon.

A Color of Change szervezet előszeretettel bojkottál cégeket, hogy ezen a módon terjessze elveit, történetük során számos alkalommal folyamodtak már ehhez az eszközhöz.

Rashad Robinson úgy gondolja, ha olyan nagyvállalatok, mint a Unilever vagy Coca-Cola hirdetéseinek távolmaradása komoly anyagi kiesést okozna a Facebooknak, így sikerülhet nyomást gyakorolni Zuckerbergre. Robinson a Black Lives Matter-mozgalmat kihasználva éri el, hogy a cégek ne hirdessenek a Facebookon. Számos vállalat adományozna a Color of Change javára, Robinson viszont a pénz helyett azt kéri, hogy hagyjanak fel a Facebook-hirdetésekkel. A szervezet 10 pontban gyűjtötte össze a Facebookkal kapcsolatos követeléseiket. Szeretnék elérni többek között, hogy a platform megszüntesse a politikai mentességet, amely lehetővé teszi, hogy egyes közszereplők megszegjék az irányelveket.

A Color of Change is a platformon toborozza tagjait

Robinson elárulta, hogy Ő maga is Facebook-felhasználó és a Color of Change is saját közösséget épít a platformon. Mégis attól tart, hogy megismétlődhet a 2016-os folyamat, amikor a Facebook algoritmusok segítségével félreinformálta és befolyásolta a szavazókat a választások előtt. Ezért a tech cégek számára új szabályozások bevezetését tartja szükségesnek.

A Facebook és az Instagram is figyelmeztet a maszkviselés fontosságára

A karanténok feloldása után az emberek egyre inkább szabadabb életet élhetnek és hódolhatnak szociális igényeiknek. A maszkviselés kérdése viszont megosztja az embereket, akár ölre is mennek érte. A Facebook bejelentette, hogy elindít egy információs kampányt, amely arra hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy viseljenek maszkot, ha elmennek hazulról, írja a .

Rashad Robinson és a Color of Change tehát mindent megtesz, hogy a BLM keltette hullámokat kihasználva megzabolázza a Facebookot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.