Június 17-28. között hajnalban ritka bolygó együttállásnak lehetünk szemtanúi.

Svábhegyi Csillagvizsgáló oldalán tették közzé, hogy a keleti égbolt felé fordulva a Naptól való távolságuk sorrendjében öt bolygó lesz látható egy sorban: a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz, írja a Bors.

Ahogy a fogyatkozó Hold elhalad a bolygók mellett, a napok múlásával mindig más-más oldaláról lehet majd megnézni a bolygó-sort.

További két bolygó, az Uránusz és a Neptunusz, valamint a Pluto, és a legfényesebb kisbolygó, a Vesta is beáll a sorba, de ezeket csak távcsővel lehet majd látni.

Aki szeretné látni az együttállást, hajnali három órakor érdemes figyelni az égboltot. A látvány fél négykor lesz a legszebb, de érdemes négyig várni, amikor a Merkúr is csatlakozik a sorhoz. A ritka együttállásra legutóbb 947-ben került sor, és legközelebb 2492-ben ismétlődik.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

zsak-penzek

3 zsák pénzt kap ez az öt csillagjegy most hétvégén

Ezen a hétvégén az univerzum különleges meglepetésekkel készül az asztrológia szerint. Néhány szerencsés csillagjegy számára különösen kedvezőek a csillagok állásai, amelyek gazdagságot és szerencsét ígérnek. Lássuk, kik azok a szerencsések, akikre pénzügyi bőség vár.