Az ülőgarnitúrák sokféle formában, méretben és anyagban kaphatók, így amikor a tökéletes kanapét keressük a nappalinkba vagy az ideális fotelt, amely hangulatos teret varázsol a pincénkbe, könnyen előfordulhat, hogy hiába próbálkozunk, nem találjuk a megfelelőt.
A bútorokból nem létezik egyetlen “helyes” választás, hiszen minden stílushoz, költségvetéshez és háztartási igényhez más-más típus passzol. Viszont egyes anyagok választása, mint például a bőr, jóval előnyösebb a többinél – meg is mutatnánk, hogy miért.

A megjelenés

A bőr esztétikai értékét nehéz felülmúlni. A gyengéd fénye érintetlen megjelenést kölcsönöz számára, és mivel kevésbé van kitéve az idő múlásával a kopásnak, rendszerint egységesebb a megjelenése, mint a hasonló jellegű anyagból készült bútoroknak.
A legtöbbünk már biztosan járt olyan lakásban, ahol bőr kanapé volt elhelyezve a nappaliban, és valljuk be őszintén, emiatt az egész helyiség sokkal melegebbnek és hívogatóbbnak tűnt számunkra. Ez az oka annak, hogy például a hotelek előterébe is ilyen ülőalkalmatosságokat választanak.

Kényelem

A Kanape.net-nél kapható bőr kanapék anyaga ugyanolyan természetes és porózus, akárcsak az emberi bőr. Ez azt jelenti, hogy „lélegzik”, vagyis a saját tömegének akár 15%-át is elnyeli a nedvességből. Ezáltal képes alkalmazkodni a testhőmérsékletünkhöz, így a nyári melegben hűvös és kényelmes, télen a hidegben pedig meleg és kellemes.

A bőrt még komfortosabbá teszi rugalmas természete és az a tény, hogy alkalmazkodik a test formájához. Arról nem is beszélve, hogy ahogy öregszik, még rugalmasabbá válik.

Egyediség

Minden bőr teljesen egyedi, saját jellegzetes jegyekkel és jellemzőkkel rendelkezik, ami egy különleges és páratlan karaktert ad az adott bútordarabnak.

Nem igényel sok karbantartást

A legtöbb darab esetében elég, ha 6-12 havonta bőrkondicionáló szerrel bekenjük őket, ami csupán néhány percet vesz igénybe.
Továbbá érdemes pár hetente nedves ruhával letörölni, és ha egy kis extra fényt szeretnénk adni nekik, akkor kenhetünk rájuk polírozószert is.

Ellenáll a folyadékoknak

Mi az általános reakció, ha kiömlik egy pohár bor a szövet kanapéra? Egy szó: PÁNIK. Egyből rohanunk egy törölközőért, hogy legalább a folyadék egy részét sikerüljön felitatni. Majd a folt világosítása érdekében erre még rádolgozunk egy nedves vagy száraz porszívóval, de körülbelül ennyi a maximum, amit el tudunk érni.
Nem számít, hogy milyen gyorsan reagálunk a problémára, vagy milyen tisztítási módszereket alkalmazunk, szinte garantáltan képtelenek leszünk mindent kiszedni belőle. Ezzel szemben a bőr rendkívül ellenálló a folyadékokkal szemben, így a kiömlött bor könnyen feltörölhető anélkül, hogy hosszan tartó károsodást okozna.

Hipoallergén

Azok az emberek, akik súlyosan szenvednek az allergiától, általában jobban viselik a bőr kanapét, mint a szövetet. Ennek az az oka, hogy a bőr a szövettel ellentétben nem halmozza fel a háziállatok szőrét, a poratkát vagy egyéb allergéneket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!