Lehet, hogy szeretjük a póruscsíkokat a könnyű használatuk miatt, de lehetnek mellékhatásai és árnyoldalai az alkalmazásuknak.

Bright Side összegyűjtötte a szakemberek tanácsait és véleményét a póruscsíkokról.

1. A póruscsíkok nem akadályozzák meg a mitesszerek kialakulását

Borapolas.poruscsikok
Bár a póruscsíkok hatékonyan eltávolítják a mitesszereket egyetlen használat után, ez csak rövid távú megoldás. A mitesszerek néhány hét múlva visszatérhetnek. Nem igazán van varázs-módszer a pórusok kihúzására, és még ha lenne is, az nem lenne olyan jó. A pórusok bizonyos létfontosságú funkciókat látnak el a bőr számára – gondoskodnak a szőrtüszőkről, összegyűjtik az olajokat és kiengedik az izzadságot. A csíkok használatával azonban a pórusok kisebbnek tűnhetnek, és eltávolíthatók a csúnya fekete rögök, amelyek kisebbnek tűnhetnek.
Az orrcsíkok nem akadályozzák meg a mitesszerek visszatérését, és nem csökkentik az olaj felhalmozódását sem. Ez az oka annak, hogy hamarosan újra megjelenhetnek a fekete pontok az orrodon. A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy a póruscsíkok hetente egyszer vagy kétszer használhatók a mitesszerek elkerülése érdekében.

2. Az orrcsíkok nem biztosítanak mélytisztítást.

Borapolas.poruscsikok.2
Általában úgy gondoljuk, hogy az orra helyezett mitesszercsíkok úgy tisztítják meg a pórusokat, hogy eltávolítják a bennük lévő szennyeződéseket. Annak ellenére, hogy sokan használják őket, valójában nincs nagy hatalmuk a tisztításban. Egyes póruscsíkokban még anyagok vagy egyéb vegyszerek is vannak, ami rossz megoldás lehet érzékeny bőr esetén.
Nagyon fontos az arcmosás az orrcsík használata előtt, mert előfordulhat, hogy a bőrön már vannak baktériumok, és egy csík hozzáadásával a pórusok begyulladhatnak, sőt néha el is tömődhetnek. Fontos, hogy használjon valamilyen hidratáló krémet, hogy hidratálja a bőrt a csíkok használata után.
A bőrgyógyászok azt mondják, hogy az orrcsíkok valójában nem teszik teljesen tisztává az orron lévő pórusokat. Az erős ragasztó csak az elhalt hámsejtek felső rétegét távolítja el, és sok szennyeződés marad a pórusokban. Így emellett ugyanúgy mélytisztítási eljárásra lehet szükséged.

3. A póruscsíkok irritálhatják a bőrt.

Borapolas.poruscsikok.3
Az orrcsíkok úgy működnek, hogy a ragacsos oldal a pórusokon belüli szennyeződésekhez ragad, amitől az arcbőr vörösesnek és duzzadtnak tűnhet. Ezenkívül, ha a bőröd rendkívül érzékeny, és sérültek a pórusaid, a csíkok leválaszthatják a teljes bőrréteget, ami heget okozhat. Ne használj csíkokat, ha száraz bőröd vagy ekcémád van, mert ez csak ronthatja a helyzetet.
A fertőzés kockázata akkor is nő, ha a póruscsíkok eltávolításával megpróbálod felszabadítani a pórusokat – így azok nyitva lesznek a baktériumok és a szennyeződések előtt. Célszerű felkeresni egy bőrgyógyászt a fertőzés első érzékelésekor (legyen az duzzadtság vagy érzékenység), hogy megelőzd a hegesedést vagy bármilyen más károsodást.
A szakemberek szerint érzékeny bőr esetén a póruscsíkok irritálhatják, sőt károsíthatják azt. Ez azért történik, mert a ragasztó kihúzhat néhány szőrszálat is. Ezenkívül jobb, ha megnézed, hogy nincs-e allergiád a ragasztóra. Például először megpróbálhatod felvinni a kezedre.

4. A póruscsík felvitele előtt gőzöld meg az arcodat 10-20 percig.

Borapolas.poruscsikok.4
Közvetlenül az arc megtisztítása után a póruscsíkok használatának első lépése az, hogy nagyon forró vízzel megtöltöd a mosogatót. Ez némi gőzt hoz létre. A forró víz és a gőz segíthet fellazítani a faggyút a pórusaidban, így a csíkok jobban eltávolíthatják a faggyút. Csinálj egy gőzfürdőt az arcodnak körülbelül 10-20 percig, vagy vigyél fel forró törölközőt az arcodra. A pórusaid tágabbra nyílnak, és könnyebben megszabadulhatsz a mitesszerektől.
Így sokkal könnyebb lehet eltávolítani a pórusokat eltömítő szennyeződéseket. Ezek után a legjobb módja az összes mitesszer eltávolításának, ha lehúzzuk a póruscsíkot felülről, majd alulról.

5. A póruscsík felhelyezése után használj jégkockát.

Borapolas.poruscsikok.5
A ragadós orrcsíkok a mitesszer tetejének eltávolítása mellett a pórusokat is kitágíthatják. Ez érzékenyebbé teheti pórusaidat a fertőzésekre.
A csík használata után megpróbálhatsz jégkockát használni. Ez segít bezárni a pórusokat. Ha nem vagy rajongója ennek az eljárásnak, egyszerűen öblítsd le az arcodat hideg vízzel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.